web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Espoo kurjistaa kulttuuriaan

Espoo kurjistaa kulttuuriaan

Espoo on tunnettu kulttuurivihamielisyydestään - jopa naurunaihe. Syykin on aivan selvä: alemmista kulttuureista tunnettu kulttuurin ymmärryksenja arvostuksen puute.

Dolivon kulttuurijohtajakaudella saatiin aikaan WeeGee,Emma, Saastamoisen kokoelma ja koulujen kulttuuripolku.  Lelumuseo, Kellomuseo, Etninen museo, lastenkulttuurikeskus ja Kaupunginmuseon saivat uudet tilat

Tuolloin kulttuurilautakunnassa oli valtuutettuja. Nyt eiole. Aiemmin lautakunta oli poliittisesti yksimielinen kulttuurin etujärjestö,nyt kaupungin tavoitteita toteuttava kulttuurin kurjistaja (esim.lähikirjastojen sulkemiset).

Teatteritaloa on yritetty vuosikymmenet. Lautakunnan ja Teatterisäätiönmyötävaikutuksella sitäkin yritettiin pois silmistä, maan alle. Onneksi järkivoitti. Prosessin vaiheista ja valheista saisi mahtavan tragikomedian.

Jos kaupunginvaltuutetut arvostaisivat kulttuuria, hehaluaisivat kulttuurilautakuntaan. Espoon lähikaupungeissakulttuurilautakuntien jäsenistä on 50-90 % on valtuutettuja. Tämä näkyy suoraansiinä, miten kaupungit suhtautuvat kulttuuriin. Liikuntahankkeet etenevätEspoossa hyvin, kun liikuntalautakunnassa on valtuutettuja ja johtavina virkamiehinäon entisiä ja nykyisiä poliitikkoja?

Valtuutetulla on kokemusta, tietoa, esiintymisvarmuutta,arvovaltaa, vaikuttamiskokemusta ja koko valtuustoryhmä on takanaan. Hevaikuttavat päätöksiin suoraan valtuustossa. Espoon Kulttuurilautakunta onkakkosluokan lautakunta, joihin kerätään vaaleissa epäonnistuneet. Valtuutetuteivät hakeudu auringonlaskun toimialoille.

Juhani Hakala                                                                                                                                                                          Espoon kulttuurinlautakunnanvpj ja pj 1996-2008