web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

HAAVAT LUONNOSSAMME

HAAVAT LUONNOSSAMME


Espoonlahden viherillassa todettiin, että viheryksikö on hoitanut asiansa aina hyvin ja on asukkaan asialla resurssiensa puitteissa. Väkeä oli meillä illassa enemmän kuin muualla. Myös kaavoitus on rakennuslain myötä muuttunut asukaskeskeiseksi. Mutta katurakennus edustaa rakentamisen kovia ja häikäilemättömiä arvoja. Soukan Rantatien ja Suvisaariston tien raiskaukset ovat rikos luontoa ja Espoonlahden asukkaita kohtaan.

Aikanaan Soukan rantatien mutkat piti suoristaa, puut kaataa ja tehdä kaksitasoliittymiä kevyelle liikenteelle Ylä- ja Alakartanonteiden välille. Asukkaiden puututtua asiaan on tie nykyisessä muodossaan. Vahingosta viisastuneen ei asukkaiden mielipiteitä enää  kysyttykään kun työtä jatkettiin Soukanniemeen päin. Kaava perustuu 1980-luvun koviin asenteisiin. Hyvän ja muuten kaupungin noudattamana suunnittelun mukaista olisi ollut asukkaiden kuuleminen.

Kyllä teitä tarvitaan aivan varmasti. Tiet voivat olla myös kauniita ajaa ja kulkea. Kyse on meidän asuinympäristöstämme, jonka suurin uhka on Espoon katurakennus. Aikanaan kun kysyin samaiselta katurakennuspäälliköltä, milloin rantareitti rakennetaan Soukan kohdalla, oli vastaus, mikäli se hänestä riippuu, niin ei koskaan. Että semmosia katuvirkamiehiä.

En minä vastusta rakentamista. Soukka-Seurakin tuomitsi minut asukastyön halveksijaksi, koska vaadin erottamaan seuran kaavavalituksesta päivä- ja hoivakotitontin, jonka rakentaminen on estynyt  seuran valituksen vuoksi.

Juhani Hakala
Valtuutettu sd