web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Opastusta

Opastusta!


Harvassa kaupungissa on niin mahtava ulkoilureitistö kuin meillä. Meillä on niin upeat rannat, että ne voisivat olla vaikka matkailuvaltti. Kivenlahden ja Westendin välillä pääsee monta kertaa uimaan ja kahville. Mutta miten löytää vielä katkeilevan rantareitin pätkät?

Minäkin paljon liikkuvana olen löytänyt uudet reitin osat yrityksen ja erehdyksen kautta. Mutta joka kerta reitin löydettyäni olen ilahtunut uuden osuuden kauneudesta. Kyllä meillä on niin komea ranta, että sen kehtaisi viitoittaa kunnolla. Samoin tulisi päättää ja toteuttaa sen kulku myös kaikilta vielä aukiolevilta osiltaan.

Vasta tänä kesänä huomasin, että Suomenojalta pääsee pyörällä Nuuksioon melkein koko matkan asumattomia ympäristöjä. Mutta Tuomarilan kohdalla opastus loppuu, enkä ainakaan vielä tiedä oikeaa reittiä Tuomarilan läpi. Kokeilkaapa joskus myös  lähteä Nuuksiosta Laaksolahteen opasteiden mukaan. Siellä taitaa olla pari tolpanväliä ilman opasteita. Karttaa ei aina muista kuljettaa mukana. Yksi syy ovat varmasti ne aivoinvalidit, jotka tuhoavat viittoja.  

Espoon ulkoilureitistö kaipaa perusteellista opasteiden selvittämistä ja lisäämistä. Meidän sinänsä hyvä reitistö on hajanainen. Käyttäjä hallitsisi sen  parhaiten  jos olisi esim runkoreitti, josta lähtee haaroja tai vaikka ympyräreitti, jos se on mahdollista. Reitit voisi vaikka nimetä ja värittää opasteet omilla väreillään.

Juhani Hakala