web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

DEMOKRATIA HAUSSA SDP:SSÄ?

DEMOKRATIA HAUSSA SDP:SSÄ?


Puolueemme nimessä on sana demokratia, jota tunnustamme vaalivamme. Aidossa demokratiassa otetaan jokainen mielipide huomioon ja jokainen on mielipiteineen yhtä arvokas. Enemmistövalta ei saa merkitä, ettei vähemmistöjä kuunnella. Muutama esimerkki otsikossa olevan kysymysmerkin vuoksi.

Demarissa (31.5) spekuloitiin Uudenmaan piirin puheenjohtajan nimellä. Olipa hän kuka tahansa, hänen tulee lopettaa ”on sovittu” käytäntö. Mitä minä tein puoluekokouksessa, jos minun mielipiteellä ei ole valinnoissa merkitystä, vaan puheenjohtaja on jo sopinut valinnat etukäteen puolestani? Tai siis puheenjohtajat. Miksi yleensä pyytää pieniä piirejä puoluekokoukseen, jos suurten puheenjohtajat ovat sopineet asiat pieniä huomioimatta?

Miksi yleensä kannattaa tehdä puolueosastoissa asukkaiden puolesta töitä, kun asiantuntemuksella ja kovalla työllä ei luottamuspaikkoja saa, vaan ”on sovittu” tovereiden kaveruudella ja kuulumisella suureen puolueosastoon?

Voisi kyllä kysyä niinkin, että mitä puolueen johto tekee puolueosastoilla, kun niiden toimintaa ei haluta tukea ja kehittää demokratian perusyksikkönä? Valettako? Jo niin on, niin kertokaa miksei Uudenmaan piirin puoluekokouksen hyväksymälle aloitteelle puolueosastojen toiminnan kehittämisestä paikallisdemokratian perusyksikkönä ole tehty mitään? Jos me oikeasti haluamme ajaa aivan tavallisten ihmisten asioita ja ehkäistä syrjäytymistä on osoitettava, että demari todella välittää jokaisesta, pienestäkin ihmisestä.

Puolueen ideologiaa on toteutettava myös paikallistasolla, jos haluamme olla uskottavia.  Ongelma kyllä myönnetään, mutta myönnön jälkeen seuraa aina ”mutta” sana ja hirveä määrä selityksiä, miksi juuri nyt ei asialle tehdä mitään.

Meillä on kai järjestöpäällikkö haussa. Westlundin Joppe teki maan kannalta tärkeää työtä, joten häntä ei ole moittiminen, mutta paikallisdemokratian kehittäminen pitäisi olla hänen seuraajansa tärkein tehtävä nimikkeen mukaisesti.

Junani Hakala
Kaupunginvaltuutettu
Espoo