web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

"On kaveri, joka ei jätä pulaan"

"On kaveri, joka ei jätä pulaan"


"Kaveria ei jätetä". Jokainen suomalainen tietää ja tuntee sen valtavan tunnelatauksen, joka näihin kolmeen sanaan sisältyy. Ne yhtenäistivät tämän kansan.

"On kaveri joka ei jätä pulaan" sanoi Nuorten Kotkien edustaja tervehdyksessään Uudenmaan piirikokouksessa. Ero sodanaikaiseen iskulauseeseen on, että sodassa ei aina ollut kaveria lähellä auttamassa.

Olen halunnut puolueelle kattavan teorian, joka on lyhyt, ymmärrettävä ja josta puolueen toimenpiteet on johdettavissa. Mutta "on kaveri, joka ei jätä pulaan" - siinä se on. Sitä puolueen toiminta on ollut ja tulee olemaan. Peruspalvelujen rakentaminen on sitä, ettei kaveria jätetä pulaan

Puretaanpa slogania hieman. Kaveri voi olla puolue, joka ei jätä vähävaraista, sairasta, vanhusta, lapsiperhettä, työtöntä jne pulaan. Kaveri voi olla puolueosasto, joka ei jätä syrjäytynyttä pulaan.

Kaveri on pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa kaverin rooli on virkamiehillä. Jatkossa kaveri voi olla ja pitäisi olla jälleen ystävä tai naapuri, joka korvaa voi silloin tällöin korvata auttavan virkamiehen ja tämä taas laskee verotaakkaa.

Nuorten Kotkien edustaja puhui hyvin lapsista ja terrorismista.  Meillä on kaksi äärivaihtoehtoa terrorismin torjunnassa: poliisivaltio tai yhteisvastuun yhteiskunta "kaveriyhteiskunta". Talvisodan yhteishenki elää vielä, mutta kaipaa elvytystä, vaikkei pääministeri sanasta tykkääkkään. Yhteisvastuuta on myös arkipäivän henkisen ja fyysisen väkivallan siedon vähentäminen ja apua tarvitsevan auttaminen - kadullakin ja vaikka hän olisi ventovieras.

Kuulen vastaväitteen, että hallitushan on heikentänyt kuntien, vanhusten jne asemaa- ei tämä ole mikään kaveriyhteiskunta. Tähän vastaan, että Lipposen hallintokaudella Suomen talous on noussut Euroopan heikoimmista maailman parhaisiin. Kansantaloudessa asioita pitää aina tarkastella pitemmällä aikajaksolla. Vain hyvällä taloudenpidolla voimme kehittää peruspalveluja. Monet kansainväliset vertailut osoittavat, että parantamisen varaa on, valitettavasti vain hallituksessa on muitakin kuin demareita.

Ottakaamme eduskuntavaalien teemaksi "On kaveri, joka ei jätä pulaan".

Juhani Hakala
Espoo


Juhani Hakala, Suunnittelupäällikkö
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
Alakartanontie 31 B 6, 02360 Espoo
juhani.hakala@intsys.fi
050 552 1513, koti\fax 801 7285