web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Parempia puheenjohtajaehdokkaita ei olePaavo totesi, että puheenjohtajakamppailut virkistävät yhteiskunnallista keskustelua. Tässä suhteessa ei parempia ehdokkaita voisi löytää kuin Paavo ja Erkki. Maan paras Toteuttaja ja maan paras poliittinen Älykkö.

Paavo on pitkäjänteinen, tuttu, turvallinen ja luotettava. Tämä on yksi syy kannatuksemme nousuun terrorismisyksynä. Kykynsä pääministeri osoittanut. Kaikki ei ole ollut demareitten mieleen, mutta hallituksessa on muitakin. Pääministerin homma on kompromissien ja sovittelun taitoa. Hyvän taloudenpidon vaikutukset leviävät laajalle näkyvät koko yhteiskunnassa, siksi niitä ei aina huomata.  

Erkki kuuluu maan kymmeneen älykköön ja on kestoälyköimmän Wrightin valinta. On toivottu teoreettista ja filosofista keskustelua puolueen linjasta ja tavoitteista, peruspalveluista, globaalisuudesta, inhimillisyydestä. Sitä Erkki tarjoaa. Minua on ärsyttänyt se, että samat ihmiset, jotka valittavat nuorten puutteista puolueessa, ovat ristiretkellä ikävin sanakääntein nuorten ehdokasta vastaan.

Voiko parempaa keskustelutilannetta olla? Kehitystä ei ole ellei tunnista ja tunnusta epäkohtia tai vaihtoehtoja. Puolueessa on kaivattu linjakeskustelua, nyt sitä olisi tarjolla. Hetki on oikea kun pahimmat talouden karikot on luovittu.

Joka kerta on puheenjohtajakisoissa sanottu, ettei puhuta henkilöistä vaan asioista ja joka kerta on puheenjohtajakeskustelu saanut ikävän mustamaalaamisen piirteitä. Eräät kansaedustajat jo sen aloittivat viime vuonna.  Kun kerran halutaan linjakeskustelua niin kokeillaan onko meistä siihen. Jos ei ole, ei meillä ole oikeutta hyökätä kenenkään kimppuunkaan, koska emme tiedä mistä puhumme.

Keskustelua ei ole se, onko Paavo polkenut peruspalveluja tai onko Erkki antanut ulkoministerille kyseenalaisia mutta rehellisiä lausuntoja. Kyse on siitä miten tästä eteenpäin. Paavo on tehnyt jo hyvän avauksen pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Mikä se on, mikä siinä on tärkeintä. Minusta on oikea hetki pysähtyä miettimään mitä me haluamme, minkälaiseen yhteiskuntaan pyrimme.

Alkanut verokeskustelu on hyvä avaus. Lisäävätkö veronalennukset talouden vauhtia ja siten hyvinvointia vai vievätkö ne pohjaa hyvinvointivaltiolta. Kummatkin ehdokkaamme ovat ottaneet tähän jo osittain kantaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvää keskustelua toivoen

Juhani Hakala
Puoluekokousehdokas
Espoo