web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Puolueen kannatus on kiinni uusiutumiskyv

Puolueen kannatus on kiinni uusiutumiskyvystämme


Tuleva puoluekokouskausi on tulevaisuutemme ja kannatuksemme kannalta erittäin tärkeä, sillä vain noin neljäsosa puolueen jäsenistä on alle 50 vuotiaita!!! Monenkohan puolueosaston johtokunnan keski-ikä on alle 50 v?

Ahtisaari ja Halonen mobilisoivat puolueen lähellä olevaa kannatusta. Nämä ajattelevat äänet on saatava  puolueen kannatukseksi.

200-300 000 julkista työpaikkaa avautuu ja ne täyttyvät nuorilla, jotka arvostavat julkisia palveluja. He ovat kokeneet laman ja luottavat yhteiskunnan turvajärjestelmiin.

Viime vaaleissa vain noin joka toinen äänesti. Jos he olisivat äänestäneet, olisi heistä moni äänestänyt meitä. Syrjäytyneiden asia on meidän asiamme. He eivät ajattele järjellä vaan tunteella, heille muutos on itseisarvo.

Yhteiskuntatieteen tohtori Matti Virtasen sanoin (Demari 4.3.02): "Yhteisen ja solidaarisen yhteiskunnan kaipuu on laman jäljiltä kova. Hyvinvointivaltion suuri kertomus ei ihmisten mielessä ole kuollut, mutta sen tuoretta ja uuttaa luovaa versiota odotetaan kiihkeästi - myös sen kotikentällä SDP:ssä". Tämä sopii kaikkiin kolmeen em. ryhmään joissa on parhaimmillaan yli 500 000 meidän potentiaalista kannattajaa ja enemmänkin jos saamme myös nuoret mukaan nykyihmiselle ja -yhteiskunnalle sopivin raikkain linjauksin.

Nuorten puutteesta on ruikutettu pitkään ja oltu huolissaan puolueen tulevaisuudesta. Tällä palstalla samat ihmiset, jotka valittavat nuorten puutetta, haukkuvat nuorten järjestöjen asettumista Tuomiojan valinnan taakse. Nuoria pitää saada mukaan, kunhan heillä ei ole omia mielipiteitä! Mistähän se oikein johtuukaan, että nuoria ei puoluetoiminta kiinnosta?

Minua syytettiin ikärasismista, kun herätin Espoon kunnallisjärjestön lehdessä keskustelua nuorten Kotkien "aivovuodosta" puolueosaston johtokuntaan; johtokuntaa uusintavana luonnonvarana ja toiminnan katalysaattorina sekä toiminnan mielenkiinnon lisääjänä.

Tulevaisuus on täynnä valtavia mahdollisuuksia, jos se osataan oikein ottaa. Puoluekokouksen linjaukset ja valinnat ovat todella tärkeitä, puolueen tulevaisuuden kannalta.

Jos jäsenmäärämme on tasaisesti vähentynyt jo neljännesvuosisadan olisi syytä ehkä päivittää itsemme ja ohjelmamme, vaikka vain 25 %:n (alle 50 v) vuoksi, jos se vaikka joskus vastaisi väestön ikärakennetta.

Olisikohan meillä sama tilanne kuin Kepulla joka hampaat irvessä pyrkii eroon maanviljelijäimagostaan ja kuitenkin yrittää olla loukkaamatta maanviljelijöitä? Maailma muuttuu Eskoseni.

Hakalan Jussi
Espoosta