web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Terveisiä puoluekokouksesta

ME OPIMME


Kyllä on mukava olo. Olin omassa porukassa puoluekokouksessa. Henki oli mahtava ja puheemme loi uskoa tulevaisuuteen. Ymmärsimme toistemme näkökantoja.

Kehuimme puheenjohtajavalinnan aikaansaamaa etukäteiskeskustelua. Kiitos siitä Erkki.  Se nimittäin toi tulosta. Miksi sitten arvostelin näillä palstoilla käytyä keskustelua?

Siksi, että olemme olleet herkkänahkaisia arvostelulle. Paavon hyvinvointiyhteiskunnan tilaa ja tulevaisuutta käsitelleessä alustuksessa ja sen perusteella käydyssä keskustelussa oli rakentava henki. Epäkohdat pitää tunnistaa ja tunnustaa, muuten ei ole kehitystä. Arvostelu ei saa olla syyttämistä eikä syyllistämistä, eikä siitä saa syyllistyä.

Paavo sanoi kätkeneensä puoluekokousta ennen käydyn keskustelun sydämeensä. Se tulee varmasti näkymään meidän kaikkien toiminnassa. Ollaan avoimia ja herkkiä epäkohdille. Suomalaiset tarvitsevat meitä.

Mikään muu puolue ei ole tehnyt yhtä paljon suomalaisien hyvinvoinnin eteen. Se on totta. Mutta sitä kehumalla emme saa kannatusta vaan puuttumalla määrätietoisesti epäkohtiin. Tänään ja nyt. Puoluehallituksessa ja puolueosastossa. Valtakunnan tasolla ja asukkaiden lähellä lähiössä.

Suomi ei ole vielä valmis. Siksi on olemassa SDP. Me.

Juhani Hakala
Espoo