web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Eläkeläisiä pelotellaan ja petetään


Eläkeläisiä pelotellaan ja petetään


Jälleen on julkaistu tutkimuksia kuinka paljon veroja pitää nostaa, jotta suurten ikäluokkien eläkkeet saadaan maksettua. Asiantuntevampien tutkimusten mukaan parin työvuoden lisäys kattaa kasvaneen eläketarpeen ja veroihin ei tarvitse koskea. Tosin eläkeiän nosto vaatii työpaikoilla aivan toisenlaista johtamista, että ihmiset jaksaisivat eläkeikään. Suurten ikäluokkien ja heidän  lastensa pelottelu ja vastakkainasettelu on lopettava.

Minulla taitaa olla harhainen kuva siitä, että olisin itsekin osallistunut eläkkeeni keräämiseen. Mihin ne rahat ovat kadonneet?

Itsenäisyytemme puolesta taistellut ja sotakorvaukset maksanut eläkeläispolvi on sairaampaa, ruumiillisen työn uuvuttamaa ja eläkkeet pieniä, eli suuri osa eläkkeestä menee asumiseen ja terveyden ylläpitämiseen.  

Suuret maan taloudelliseen nousuun osallistuneet ikäluokat ovat enemmän henkisen työn tekijöitä ja terveempiä. He ovat hyvinvoinnin nousun vuoksi aiempaa varakkaampia. Heillä on suuremmat työeläkkeet, osa eläkkeistä on itse säästetty tai maksaja on yksityinen eläkesäätiö. Tästä seuraa, että entistä suurempi osa entistä suuremmista eläkkeistä ohjautuu takaisin kulutukseen pyörittämään yhteiskunnan rattaita. Heidän tarvitsema yhteiskunnan palvelujärjestelmä on rakennettava nyt, ei vasta sitten kun on jo myöhäistä.

Demarit ovat osallistuneet meidän kannattajakunnan, eläkeläisten ja vähävaraisten, aseman huonontamiseen. Tavoitteena on ollut heikentää eläke-etuja ennen kuin suuret ikäluokat ovat eläkeiässä. Pian yli puolet puolueen jäsenkunnastakin on eläkeläisiä! Me olemme jo menettäneet puolueen lähellä olevat eläkeläisäänestäjät.

Minusta on törkeää pettää eläkeläisille annettu lupaus sava-maksujen alennuksesta. Kuka uskoo enää pohjaosan leikkausten palauttamislupaukseen?
Jotenkin tuntuu turhalta taistella puolueosastoissa ja kunnallispolitiikassa eläkeläisten takaisinsaamiseksi, kun yhdellä hallituksen päätöksellä tämä työ tehdään turhaksi.

Olen samaa mieltä Virpa Puiston kanssa. On sosialidemokratian - ei sanojen syömisen aika. Talous on saatu siihen kuntoon, että olisi aika taas ajaa vähävaraisten ja eläkeläisten asiaa.

Arvatkaa ärsyttikö, kun puolueen eläkeläissiivestä arvosteltiin Puistoa siitä, että hän uskalsi ottaa asian esille. Siitä olisi pitänyt vaieta, kun se voi vaikuttaa puheenjohtajataistoon.

Juhani Hakala
Osa-aikaeläkeläinen
Espoo