web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Linden kierrätykseen

LINDEN KIERRÄTYKSEEN!


Melkein puolet suomalaisista ajattelee, että politiikka on likaista peliä ja oman edun tavoittelua - eivätkä äänestä. Ja ministeri Linden taas vahvisti, että näin on.

Kuuntelin uutisissa hänen pitkiä selittelyjään miksi hän ei ole jäävi myöntäessään vanhan millin golfkentälle, jolla hänellä ja sukulaisillaan on osakkeita. Eli siis ministeri kieltäytyy pelaamasta rahoilla rakennettavilla lisärei'illä (ennestäänkin kentällä oli jo monta reikää), koska sanoo, että hänellä ole mitään hyötyä kentän laajentamisesta.

Ministeritason ihmisen ja kokoomuksen kärkinimiin kuuluvan tulee olla esimerkillinen esteellisyyssäännösten noudattamisessa. Mutta tuntuu täältä Espoosta katsoen etteivät esteellisyyssäännökset koe kokoomuslaisia. Espoossa käsittelyssä olevilla kaavamuutoksilla ja kokoomuksen paikallisessa lehdessä olevilla mainoksilla on selvä korrelaatio.

Oikeuskansleri tutkii juridisen jääviyden. Mutta eettisesti ja moraalisesti ministeri toimi väärin. Siksi ärsyttää, että hän käytti todella laajasti ja monipuolisesti mielikuvitustaan perustellakseen miksi ei ole jäävi. Eli hän ei todellakaan käsitä mistä on kysymys.

Jos me haluamme nostaa äänestysprosenttia tulee poliitikkojen olla esimerkillisiä jääviyssäännöksien noudattamisessa. Heidän tulee olla mieluummin liiankin tiukkoja kuin selitellä julkisuudessa, miksi liikkuvat jääviyden rajamailla. Kansa odottaa, että Linden eroaa itse, jos hänet todetaan juridisesti jääviksi. Vastaavia tapauksia voi olla muitakin hänen omaksumallaan jääviystulkinnalla.

Juhani Hakala
Espoo