web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Voiko Vanhanen enää toimia pääministerinä?

Voiko Vanhanen enää toimia pääministerinä?


Ennen vaaleja pääministeri Vanhanen oli ehdokas Halosen kanssa samaa mieltä Natoon menemisestä, Suomen ja EU:n turvallisuuspolitiikasta, Venäjästä ja monista muistakin asioista. Samalla hän oli totaalisesti eri mieltä em. asioista ehdokas Niinistön kanssa. Nyt hän on kuitenkin ilmoittanut äänestävänsä Niinistöä ja toivovansa siten, että Niinistön ajamat kovat arvot ja asiat toteutuvat.

Varsinainen tuuliviiri! No, eihän se sinänsä uutta ole, onhan pellot täynnä Vanhasen tuuliviirejä. Kyse on myös Kepun uskottavuudesta.

Kysymys kuuluu voiko presidentti ja sos. dem . puolue enää luottaa pääministerin sanaan? Ja myös kykyyn ja haluun työskennellä demareitten kanssa? Haetaanko tässä jo seuraavaa hallituskumppania?

Kansalainen Vanhanen voi äänestää aivan ketä vaan, siitä ei ole kysymys. Mutta kun hän puolueen puheenjohtajana kertoo äänestävänsä suurimman ja ärhäkimmän oppositiopuolueen ehdokasta, on se Kepua edustava poliittinen kannanotto. Se osoittaa, että myöskään presidentin ja pääministerin hyvällä yhteistyöllä ei ole enää samaa merkitystä Kepulle.  

Vanhanenhan on yleensä kovin pidättyväinen kertomaan omista asioistaan. Jos hän kuitenkin kertoo julkisesti ketä kannattaa presidentiksi, on tämän kannanoton ainoa tarkoitus ohjata häntä äänestäneiden äänestyskäytöstä. Se on poliittinen kannanotto.

Tietysti voi sanoa, ettei nämä asiat liity toisiinsa. Siis että demareitten pitää kestää se, että pääministeri ja puheenjohtaja välillä tekee yhteistyötä meidän kanssa ja välillä kokoomuksen kanssa.

Taisi alkaa Vanhasen lähtölaskenta. Kepun puoluekokoushan on pian. Uskon, että Kepun kannattajakunta on suoraselkäistä ja pysyvät niiden arvojen takana, joita Vanhanen edusti yhdessä presidentin kanssa ennen vaaleja.

Juhani Hakala
Espoo