web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Lopettakaa ruikutus oppositio

Julkaistu Helsingin Sanomissa 29.5.15


Lopettakaa ruikutus oppositio                                    28.5.15

Arvoisa oppositio. Suosittaisin jonkinlaista itsekritiikkiä. Te olitte edellisessä hallituksessa, mutta ette saaneet mitään aikaan. Rakenneuudistuspäätös tehtiin kolme kertaa, eikä teistä ollut sen toteuttajiksi. Erityisesti suosittelen ruikuttamisen vähentämistä Vihreille ja Vasemmistoliitolle. Te ette pystyneet kantamaan hallitusvastuuta edes koko hallituskautta. Halusitte eroon hallituksesta tulevien vaalien vuoksi - onko se vastuunkantoa? Poliittinen muisti ei ole aivan niin lyhyt kuin toivotte.

Kun kansa on syvästi huolissaan maan tilanteesta, Rinne keskittyi luottelemaan kenen kanssa SDP ei ainakaan mene hallitukseen. SDP:llä oli valtiovarainministeriö koko edellisen hallituskauden ja tilanne paheni koko ajan. On turha ruikuttaa, että uudistuksen kohdistuvat omiin kannattajiin, kun ei ole ollut kykyä ajaa heidän etujaan. Kuulun ainakin vielä tähän oppositiopuolueeseen ja häpeän puheenjohtajani toimintaa. Vaalituloksesta ei opittu mitään. Nyt kun joku aivan oikeasti saa päätöksiä aikaan, alkaa hirveä poru.

Nyt on tekemisen meininki, kun em. puolueet jäivät pois hallituksesta. Miten hallituksen ulkopuolella voi tehdä yhteistyötä kannattajiensa eduksi? Tämä hallitus perustuu luottamukseen ja kompromissikykyyn. Siksi SDP ei ole hallituksessa.

Demokratiassa haetaan yhteisiä ratkaisuja. Se on vaikeaa, mutta onnistuu, kuten Sipilä osoitti. Se osoittaa, että puolueet näkevät tilanteen vakavuuden ja ovat valmiita  tinkimään myös omien kannattajiensa eduista.

Ainoa edellytys leikkauksille on suhteellinen tasapuolisuus, eli ne jotka ovat saaneet yhteiskunnalta eniten maallista hyötyä, joutuvat vastaavasti maksamaan takaisin myös enemmän. Yhteiskuntahan kasvattaa, kouluttaa ja pitää huolta työvoiman hyvinvoinnista monin tavoin vauvasta vaariin. Me kaikki osallistumme talkoisiin varojemme mukaan.

Juhani Hakala
Espoo