web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

En äänestä

Edellinen "En äänestä" juttu julkaistiin Länsiväylässä, tämä meni Hesariin.                               10.3.18
'
En äänestä

Minä en äänestä Maakuntavaaleissa, eikä tutkimusten mukaan moni muukaan. Pidän kyllä äänestämistä tärkeänä. Nyt äänestämättä jättäminen on ainoa demokraattinen mahdollisuus osoittaa mieltä.

Oppositiopuolueet varmasti sanovat, että kannattaa vaikuttaa äänestämällä heidän ehdokastaan. Ensiksikin, vastustan koko ”uudistusta”, ja minulla pitää olla oikeus sanoa se. Kun asettuu ehdolle vaaleihin, hyväksyy hallintouudistuksen, enkä äänestä tällaista henkilöä.

Toisekseen en äänestä, koska en luota tämän hallituksen asiantuntemukseen. Tässä ei ole mitään poliittista. Kulunut hallituskausi on osoittanut, ettei hallitus osaa valmistella lakeja. Tätä mieltä ovat hallintojuristit yksimielisesti. Sotelakikin on kompastellut monta kertaa. Jos asiantuntijat vakuuttaisivat minut muutoksen tarpeellisuudesta, voisin äänestääkin. Nyt asiantuntijat ovat vakuuttaneet minut muutoksen tarpeettomuudesta. Yleinen tapa on, että ensin päätetään järjestelmä ja vasta sitten päätetään sen tehtävät. Nyt tehdään täysin päinvastoin (valinnanvapaus) kiitos kokoomuksen.

Kukaan ei ole selittänyt minulle, miten täysin uusi hallintotaso ja täysin uudet luottamuselimet, -henkilöt sekä virkamiehet vähentävät kustannuksia. Eri hallintotasot pyytelevät toisiltaan lausuntoja, miten se keventää hallintoa? Kepu voisi keskittyä vain maanviljelykseen.

Ihmettelen miten vasta maan kolmanneksi suurin ja kannatustaan roimasti menettänyt Keskustapuolue pystyy vetämään kokoomusta ja Sinisiä narusta nenästä? Maakuntauudistuksen kannattajien ja Kepun kannatusluvut ovat lähes samat. Onko tämä demokratiaa?

Hampaaton Kokoomus hyväksyy maan suurimpana puolueena muutoksen, jota on vastustanut. Puolueen johto ja jäsenet ovat eri linjoilla. Siniset tulevat menettämään Persuille takaisin sieltä lähteneet äänestäjät. Tämä on Sinisten tuho.
Toivon ennenaikaisia vaaleja, jotta kansa voisi sanoa mielipiteensä. Sitten äänestän – ja moni muu. Mutta jos hallitus tietää äänestäjien vastustavan uudistusta, se tekee kaikkensa, ettei vaaleja tule.