web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ruumista irtautuminen

Ruumista irtautuminen

Siis tarkoitan elävää ruumista.

Minulla on IAC:n (International Academy of Consciousness) video ruumiista irtautumisesta. Sen mukaan pitää vain rentoutua, nostaa energia ja kierähtää itsestään sivuun. Tosin tämä edellyttää jatkuvaa harjoittelua. Kuitenkin ilmeisesti energiatason nosto on keskeistä. Asennollekin joitain vaatimuksia ja harjoituksen ajankohdalle.  

Shamaani Charles sanoi kurssillaan, että olemme niin pitkällä, että voimme kokeilla irtaantumista.

Asia nousi taas esiin, kun erässä chakrakirjassa todettiin, että kun kruunuchakra on auki, puhdas ja tasapainossa, tulee ruumiista irtautuminen itsestään.

Mutta itse prosessi ei ole tämän jutun päätarkoitus.

Edellisestä seurasi aivan huikea ajatuskulku, joka on toistaiseksi vain minun mielikuvitusta.  Mutta kuten olen sanonut, henkisellä tiellä mielikuvitus on yhä enemmän totta.

Kun me irtaudumme ruumiistamme, niin mikä me olemme. Aivan – henkiolento. Jos me olemme henkiolento, niin eikö me voida kohdata ja seurustella muiden henkiolentojen kanssa? Uskon niin. Mutta uskon, että näin pitkälle pääseminen edellyttää jo valaistumista, koska silloin ymmärtää elämän tarkoituksen.

Totta tai ei, minä uskon.

Minua vaivaa se, että Charles, Johannes, lamani, Juan ja muut henkiset opettajat katsovat usein yläpuolelleni. Tämä on toistunut niin monta kertaa, ettei kyse ole sattumasta. Charles sanoi kerran, että näkee myös tiibetiläisen laman henkisten opettajieni joukossa. Olisikohan se minun Lama Rabsangini?

Jos ja kun minä kehityn, voimmeko tavata henkitasolla vai voiko hän ilmestyä tälle fyysiselle tasolle tai vain vaikka lähettää viestiä?

Entäpä jos olen koko ajan henkisten opettajieni ohjauksessa sitä itse tietämättä? Varmaan niin. Kun mieli selkiintyy henkisellä tiellä, kuulee ehkä opettajien äänen herkemmin. Sitä kutsutaan myös sisäiseksi ääneksi.

Siis sisäiseksi ääneksi. Hetkinen. Siis sisäiseksi ääneksi. Sehän tulee minun sisältä. Kirjat puhuvat sisäisestä äänestä yksikössä. Eli kaikki ovat yhtä. Opettajanakin vaikka yksi on lama, toinen shamaani, kolmas ääni- ja energiaterapeutti. Kaikki on yhtä.

Gyalton Rinpoche sanoi keväällä, että ”me valaistuneet”. Valaistuminen edellyttää, että Kruunuchakra, kuten muutkin chakrat ovat täysin auki ja puhtaat. Mitä jos se riittää myös ruumiista irtautumiseen?

Tässä yhteydessä on ehkä syytä mainita, että Bodhi Melong-lehdessä (Thupten Jinpa) todettiin tiibetiläisestä Vayjrayana- buddhalaisuudesta, että  nopea timanttikulkuneuvo. Nopeus ei johdu syvällisestä filosofisesta näkemyksestä vaan hienostuneiden mietiskelymenetelmien harjoittamisesta. Tämä tapahtuu erilaisin tekniikoin (monimutkaisia visualisointeja) ja harjoituksin. Tämä oli siis yleistä.

Mutta seuraava on tärkeä, koska olen siinä prosessissa. ”Vajrayana-miestiskelyyn kuuluu myös hienostuneita tekniikoita, jotka sisältävät ihmisen fysiologian tiettyjen aspektien hyväksi käyttämistä, kuten kanavat, chakrat ja niissä virtaava elinvoima.”  Tälle tielle ovat opettajani minut asettaneet. Minä en harjoita, vaan minussa tapahtuu.

Minä niin mielelläni haluan kehittyä niin, että me voisimme kohdata henkioppaideni kanssa. Minustahan se vain on kiinni.

Tapaan juurilamani vain kolme kertaa vuodessa. Hän ei varsinaisesti koskaan opeta. Hän vastaa vain kysymyksiini. Opettaminen tai pikemminkin ohjaus tapahtuu energiatasolla. Sen huomasin viime kerralla. Tapasin Charlesin viikko laman tapaamisen jälkeen. Charles sanoi näkevänsä minun olevan uuden alussa.  Itse koin sen laman vierailun jälkeisenä energiatason kohoamisena. Mutta jos onkin niin, että lamani seuraa nytkin olkani takana, kun kirjoitan tätä. Energiatasolla hän varmaan ymmärtää Suomea.

Itselleni käy jatkuvasti niin, että joku sanoo ääneen sen, mitä juuri olen ajatellut. On käynyt pari kertaa myös niin, että jollain on ollut tunnevoimakas ajatus, jonka olen tajunnut. En ole vielä varma, mutta minusta tuntuu, että se ajatus on kielestä riippumaton. Edellisen kerran koin saman, kun Lamani näytti mieleni todellisen luonteen..