web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Henkisyyden etsintä Neljässä TuulessaShamaaniopettajani ja Neljän Tuulen perustamiseen vaikuttanut Charles Lawrence auttoi keväällä voimakkaasti Neljää Tuulta miettimään itselleen intentiota parissa piirissä.. Hänen opetuksiaan täydensi se, että sain eräässä tilanteessa eritäin voimakkaan energian eli hengen päälle, että puhuminenkin oli vaikeaa.

Ja kuten muista jutuistani ilmenee Isar henki sanoi, että teemme todella tärkeää ja merkittävää työtä, jonka arvon tajuamme vasta myöhemmin. Paikalla ei ollut ketään Neljän Tuulen hallituksen jäsentä itseni lisäksi, joten uskon Isarin tukeneen ajatuksiani, varsinkin kun epäilen hänen esiintyneen minulle aiemmin, kun minulle osoitettiin mieleni luonto. Tiedän myös, että tilaisuuden vetäneillä sisaruksilla on puhdas, henkilökohtaisista tunteista ja pyyteistä vapaa motivaatio.

Sandöössä meillä oli hallituksen laajennettu seminaari yhdessä Charlesin kanssa. Alla on kopioitu yksimileisten ryhmätöiden tulokset (numero edessä kertoo, kuinka moni ihminen kannattaa kohtaa, meitä oli 17) mm:

  • 8. Miten 4 T.n tapahtumista voisi tulla laaja kansainvälinen alkuperäisiin henkisiin viisauksiin perustuva kokoontuminen ja tiedon siirto.
  • 3. Miten 4wings voisi parhaiten avustaa Suomen kanssa & Suomen neitoa ylösnousemuksessa?
  • 2. Tuleeko 4 T:n palata toiminnassaan lähemmäs alkuperäistä ajatusta muinaisen viisauden, kaikkien suuntien kansojen tieto-taidon ja henkisyyden viljelystä tänään suuren muutoksen aikana.
  • Miten 4 tuulta voi mahdollistaa kollektiivista ja yksilöllistä transmutaatiota/transformaatiota? Miten syventyä ja avautua! Vapautua!
Olin todella iloissani. Neljän Tuulen vahva draivi jatkui. Meillä oli kesällä monta uutta tilaisuutta, joihin tuli paljon uusia ihmisiä. Taiteiden yössä moni ilmoittautui syksyn voimapiireihin. Samoin ideoimme talveen seminaarin, uuden kuun seremoniat, päiväntasaukset jne jne.

Neljän Tuulen tunnustettu ongelma on, ettei sillä ole tavoitteita, eikä ohjelmaa joita voisi jakaa messuilla ja joista voisi kertoa. Se oli yhteinen mielipiteemme.

Ideoin ryhmätöitämme edelleen niin, että ensi kesäleiri voitaisiin valmistella tältä pohjalta. Minä uskon, että muinainen henkisyys on meissä. Kyse on löytämisestä samoin keinoin, kuin esi-isämme sen tekivät: monin eri tavoin, rummuttaen, luonnon sen henkien, esivanhempien sekä shamaanin avulla, seremonioin (uusi kuu, vuoden ajat, luonnon henkien kokeminen ja kunnioittaminen) jne. Minua viisaammat sanovat, että esi-isillämme oli kyky kokea energioita. Me olemme menettäneet sen kyvyn, mutta se on meissä.

Tekisimme kesäleirin niin kuin esivanhempamme olisivat sen tehneet. Uudet Tuulet olisivat käyneet läpi henkisen etsintäprosessin, heillä olisi yliopistotietoa juuristamme. Charles sanoi, että he voivat olla eldereitä, jotka jakavat tietoaan ja taitoaan kesäleirillä. No mutta eiväthän nuoret voi olla eldereitä, eihän se sovi ….. ja sitä rataa.

Olen avannut hallituksen kokoukset rummutuksella. Kutsunut esivanhemmat ottamaan osaa intention ideoimiseen. Esivanhempien avulla syntyi Sandöön ryhmätyö, mutta sepä ei kelvannutkaan hallituksen enemmistölle.  Hei eivät olleetkaan samaa mieltä Sandöössä, mutta eivät viitsineet sanoa sitä ääneen.

Pettymys oli valtava. Tunsin Neljän Tuulen pettäneen esivanhemmat. En voi johtaa tällaista yhdistystä. Tragikoomisinta oli, että se henkilö vaati eroani, joka erityisesti on kehunut uutta suuntaa, miten hän on vuoksikaudet toivonut sitä. Taisin mennä hänen reviirilleen ja se ei käy.

Toinen syy eroon oli, etten saanut yhdistystä noudattamaan lakia ja sääntöjä esim. talousasioissa. Tulin rikkomaan hallituksen vakiintuneet roolit ja suhteet ja sen sain kokea karvaasti ikävinä mailihyökkäyksinä. Siksi erovaateeni on ymmärrettävä. Vaadin kivan yhdessäolon korvaamista sen miettimisellä, mitä meillä on tarjottavana suomalaisille.

Eräs hallituksen jäsen luetteli vajaa kymmenen henkilöä, jotka ovat olleet puheenjohtajia tai hallituksessa ja eronneet sen jälkeen yhdistyksestä. Useimpia nykyinen toiminta osoittaa, että heillä on kykyä yhdessä työskentelyyn ja valtava organisointitaito. Minä haastattelin neljää viime vuonna Uusista Tuulista tai hallituksesta poisjäänyttä. Kaikkien näiden ja minun syy eroon on esitetty yllä. Hallitus ei puhalla yhteen hiileen vaan se on joukko yksilöitä, joilla on maailman tärkein mielipide. Tätä on jatkunut vuosikymmen. Olisiko muutoksen aika?

Seminaari-ideani liittyi juuri tähän. Lähestymme juuriamme, suomalaista henkisyyttä kahdella tavalla. Henkisellä tavalla etsien asiaa alitajunnastamme - juurichakrasta. Mutta myös tiedon tasolla. Kuten toisessa jutussani osoitan, emme arvosta juuriamme, koska emme tunne niitä. Ajattelin, että yhdessä yliopiston kansan- ja uskontotieteen laitosten kanssa järjestämme seminaarin mitä suomalainen muinainen henkisyys oli ja mitä nykyihminen voi oppia siitä. Eli pakotettaisiin tiedemiehet ajattelemaan näitä asioita. Seminaari olisi julkinen ja erityisesti suunnattu tiedotusvälineille. Mm Pohjoisen Tulen Kantaja shamaani Johannes Setälä kannattaa asiaa lämpimästi ja puhui keväällä aivan samaa asiaa yhdessä tilaisuudessa.

Toteutan nämä ajatukseni varmasti. Olen sen velkaa opettajalleni Charlesille, jota ei aina kuulemma tarvitse kuunnella. Olen sen velkaa esivanhemmille. Me pyysimme heiltä apua, muta se ei kelpaa kun se ei miellytä. En voi toimia tällaisessa valheellisessa yhdistyksessä.

Jotenkin tuntuu raskaalta. Neljälle Tuulelle vaadittiin yhdestä suusta tavoitteita, ohjelmaa ja linjaa. Kun se löytyi ja piti alkaa toteuttaa, vaadittiin puheenjohtajan eroa.