web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Onnellisuus


Onnellisuus


Buddha ei ole Jumala. Hän on jumaluus, joka edustaa ihmisessä olevaa hyvää. Tämähän on aivan tuttua, muta niin helposti unohtuvaa.

Buddha, hyvyys on jokaisessa ihmisessä. Se vain on monella monen elämän aiheuttaman kuonan alla, mutta se on siellä. Kyse on etsimisestä itsestä ja kuonan puhdistuksesta. Ja buddhalaiset menetelmät ovat juuri sitä varten. Jumalan hyvyyden löytämistä varten jokaisesta.

Hyvyys ja onnellisuus ovat synonyymejä, ne lisääntyvät yhdessä. Hyvyys luo onnellisuutta ja päinvastoin. Täysin oma havaintoni on, että myös onnellisuus ja energian määrä korreloivat, lisääntyvät samassa suhteessa ja esiintyvät yhdessä.

Usein kun minulla on oikein onnellinen tunne tulee tarve avata sormet. En tiedä vielä otanko vai luovutanko energiaa.

Juurilamani kertoi, että onnellisuus on se tunne, joka saavutetaan valaistuessa. Ihminen voi  kokea tämän tunteen joissain tilanteissa tässäkin elämässä, esim. orgasmissa. Buddhalaisella tiellä saa pienen vinkin kun näytetään mielen todellinen luonto. Minun tielläni näytetään aina taso, joka minua seuraavana odottaa. Tiedän mihin pyrin.

Energia ja onnellisuus säteilevät. Tai Situpa sanoi luennolla Sherablingin luostarissa, että energia on moraalin täydellisyyden voima. Ei oikein kolahtanut, joten oli pakko mennä tarkentamaan. Nyt hän sanoi, että energia on mielen voima, joka säteilee, kun on riittävän vahva.

Onnellisuus tulee esiin, kun päällä ei ole kuonaa. Tämä kuona syö valtavasti energiaa. Chakrat ja energiakanavat ovat tukossa. Se taas aiheuttaa sairauksia, mielen lukkoja. Energia säteilee ulos, vain kun lukot eivät estä sitä.

Onnellisuutta syö jokapäiväiset murheet ja askareet. Onnellisuus on sitä, että voi olla täydellisessä tasapainossa itsensä ja luonnon kanssa. Ei tarvita hienompia ja hienompia autoja ja pesukoneita. Mainonta on suurin onnellisuuden syöjä. Se kertoo koko ajan, että Sinun pitää olla tyytymätön siihen mitä Sinulla on.  Koko länsimainen talousjärjestelmä lietsoo tyytymättömyyttä ja oman voiton pyyntiä.

Onnellisuuskehitys on mitä suurimmassa määrin myös fyysistä kehitystä. Kun minulla oli menossa kakkoschakran puhdistus, meni lonkka niin jumiin, että sitä hierottiin auki pari kuukautta. Myös eturauhassyöpäarvot kohosivat. Minulla oli melkein kaikki ne sairaudet, mitä luetellaan kakkoschakran  lukon yhteydessä.

Myös energian nousu on fyysinen prosessi. Kehon on totuttava yhä uusiin energiatasoihin ja se väsyttää, väsyttää, väsyttää. Tosin luin, että kun Kruunuchakra on täysin auki, se on ihan hyvä asia, mutta sekin väsyttää ja jokapäiväisestä elämästä selviäminen tuntuu välillä ylivoimaiselta. Saatikka, jos vielä on järjestöelämässä. Paras apu on jakaa Kruunuchakrasta tulevaa energiaa eri puolille kehoa.

Chakrojen puhdistus on pitkä prosessi ja voi kestää monta elämää, koska ne ovat myös syntyneet monen elämän aikana. Onnellisuus on kovan työn takana, riippuen siitä oletko jo puhdistanut karmaasi. Tiibetinbuddhalaisessa Vayarana suuntauksessa on paljon harjoituksia, joilla voi kiihdyttää puhdistusprosessia. Ilman sitä ei ole valaistumista.

Valaistuskäsitteeseen toi uutta valoa keväällä vieraillut Rinpoche, joka sanoi, että ”me valaistuneet”.

Myös seksuaalienergia, joka on olennainen osa energiaa, Kundaliinia, pitäisi pitää sisällä ja purkaa ympäri kehoa. Tähän perustuu Tantrinen seksi. Ollaan pitkään kiihottuneessa tilassa ilman orgasmia. Tätä voi tavallinenkin tallaaja tehdä, se nostaa energiatasoa. Vain kehittyneet harjoittajat voivat suoraan hyödyntää seksuaalisessa yhteydessä syntyvää energiaa.

Nonni, mentiin taas itse asiaan. Mutta kuitenkin. Kuten olen aiemmin kirjoittanut Buddhani löytää minulle aina sopivan kirjan kuhunkin kehitysvaiheeseen. Tämä sen vuoksi ettei meillä ole Suomessa opettajalamaa. Paras nykyisen  tilani kuvaaja ja ajatusteni tukija on Genevieve Lewis Paulson: Kundaliini and the Chakras: evolution in this life time, a practical quide (Amazon). Kirjasta ymmärsin energian seksuaalisen mausteen. Siellä on myös ohjeet Tantriseen seksiin: Maithuna.

Kirja vahvistaa myös toisen asian, josta olen jo aiemmin kirjoittanut. Henkisellä tiellä on kyse energiasta (”pyhästä hengestä”). Loppusuoralla ei uskonnoilla ole eroja. Myös tavallinen Boddhisatva voi kävellä vetten päällä. Aivan tavalliset energiaparantajat käyttävät samoja eleitä parantaessaan kuin Jeesus  

Onnellinen ihminen elää tätä hetkeä. Ei murehdi menneitä, eikä ennakoi tulevaa. Jälkimmäinenhän on muodostunut monille ammatiksi. Itse en halua tietää tulevaa, otan vastaan mitä annetaan.

Shamaaniopettajani Charles Lawrencen mukaan onnellisuus liittyy siihen, että kaikki tuntuu järjestyvän. Tyhjästä on noussut monta keskusta ja luostaria. Vähän on jo kokemusta. Pikkurahalla on tehty iso luostarikeskuskin Samyeling Skotlantiin.

Itse olen ollut aktiivinen ja tulisieluinen vaikuttaja ay- ja kunnallispolitiikassa. Olen miettinyt sitä, että onnellisuushan ei nyky-yhteiskunnassa ole yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima. Onnellisuus on kehityskielteistä. Jatkuva murehtiminen ja uuden etsiminen syö onnellisuutta. Buddhalaisuushan ei ole yhteiskunnallinen uskonto vaan ihmisen kasvumenetelmä.

Nyt ollaan perimmäisten kysymysten äärellä. Otanpa esimerkin. Toinen ääripää on onnellinen yhteiskunta. Tuotetaan vain mitä tarvitaan elämään, autetaan tuetaan muita. Eletään luonnossa luonnon ehdoilla rakkauden, onnellisuuden ja myötätunnon olotilassa. Kutsun tätä elämän tason yhteiskunnaksi. Onnellisuus tulee henkisistä asioista. Maapallo pelastuu.

Toisessa yhteiskunnassa kaikilla on autot ja tosi mukavat ja hienot asunnot. Yhteiskuntajärjestelmä perustuu keskinäiseen kilpailuun jatkuvaan kasvuun, tyytymättömyyteen nykytilaan, sekä luonnon ja ihmisen hyväksikäyttöön. Tämä on elintason yhteiskunta. Onnellisuus tukee materiaalisista asioista. Maapallo tuhoutuu.

Dalai Lama (Maailmankaikkeus atomissa) sanoo asian toisin. Evoluutioteoriassa on kaksi puutetta. Se ei ole henkisen evoluution teoria, koska sitä ei länsimaissa arvosteta. Myöskään  aina vahvin ei säily (kapitalismi) vaan se, joka osaa tehdä yhteistyötä pelastuakseen. Se on ihmisen historia.

Tämän lukijat ovat sen verran valistuneita, että tiedän kumman elämänmuodon valitsette. Mutta suomalaisten enemmistö valitsee jälkimmäisen television yhteiskunnan. Voi elää  muiden elämää kun itse ei osaa. Moniko meistä on valmis luopumaan elintasostaan auttaakseen muiden elämän tasoa?