web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ihmisen paluu juurilleen

                        11.3.2010
Tämän jutun idea lähti hieroja Magnukselta. Sanoin, että nykyään minua alkaa väsyttää kymmenen maissa. Hän sanoi jotain siihen tyyliin, että olet siinä vaiheessa, että ruumiisi palautuu luonnolliseen, alkuperäiseen rytmiin. Siis rytmiin joka lähtee ruumiin tarpeista, ei egon määräyksistä: ”se on varmaan hyvä elokuva vaikka kestää puoleenyöhön.”  

Toinen jännä asia on äänen muutos, kiitos Juan Loperan, joka kylvi siemenen. Olen aiemmin kirjoittanut hänen ja auringon aikaansaamasta todella rajusta ja kauan kestäneestä energiasätkystäni. Ääni mataloituu. Se lähtee lopulta rinnan alaosasta vatsan seudulta. Samalta alueelta, jota oopperalaulajat harjoittavat. Aika selvä muutos tapahtui Minä Olen messuilla. Tulin Nancy Trivellaton energiaharjoituksesta isoon saliin, jossa Chris James laulatti yleisöä. Ihmettelin minustako lähtee tämä syvä ja kumea ääni. Ääni on energiaa kuten mikä muu ilmiö tahansa.

Juan opetti myös yliääniä. Niidenkin tuottaminen liittyy henkiseen kehitykseen, äänet onnistuu minulta yleensä meditaatioluontoisessa harjoituksessa. Tämä taito ja kurkkulaulu onnistuvat myös kovalla harjoittelulla.

Tanssi on hyvä esimerkki. Dawnin viime tanssikurssilla olleet ehkä tajuavat mistä on kysymys. Musiikki muuttuu suoraan liikkeeksi. Ei ole mieltä välissä - vain musiikki ja tanssi.   Henkisellä tiellä luovuus kasvaa kun mielen esteet eivät syö energiaa.

Rytmikäs musiikki kuuluu ihmisen juuriin. Äidin sydämen ääni. Ääni, rummutus on energiaa. Rummutus välittää energiaa. Kuulijoille tulee hyvin suggestiivinen olo, kun energia etsii parannettavaa.

On joitain muitakin vastaavia fyysisiä oireita, vaan ei tule just nyt mieleen. Kuten chakrablogissa kerroin, henkinen prosessi on myös vahvasti fyysinen prosessi.

Yritän tehdä itseni häivyttämisharjoitusta. Eli energia kulkee lävitseni, eikä siinä ole sellaista möykkyä nimeltään Jussi. On vain meille kaikille yhteinen energia, jonka aistimiskyvyn nykyihminen on menettänyt. Tämä taas liittyy jotenkin seinien läpi kulkemiseen. En aivan tarkkaan muista mitä Nancy sanoi, mutta ajatus on se, että ihmisen fyysinen koostumus, tiheys atomitasolla tms muuttuu ja se mahdollistaa, että ihmisen atomit ovat niin harvassa, että menevät fyysisen massa läpi. Tällä on varmasti yhteys levitaatioon. Enkelit osaavat lentää, koska ottavat itsensä kevyesti.

Minä uskon, että kauan sitten me olimme osa yhteistä energiaa. Papeilla Egyptissä, mayojen, inkojen, intiaanien kulttuureissa oli vielä energian aistimisen ja käyttämisen taito. Samaan aikaan meillä vallitsi matriarkaatti jossa kaikki oli yhtä ja yhteistä, rituaalit olivat yön, alitajunnan rituaaleja. Ihmiset aistivat luonnon energiat ja kunnioittivat niitä. Me olemme menettäneet tämän taidon ja kyse henkisellä tiellä on käsittääkseni juuri siitä. Matriarkaatin jälkeen tuli vasarakirveskansa, joka alkoi omistaa maata ja tapella siitä keskenään. Ego oli muodostunut. Luonnon omistaminen alkoi.

Kyse henkisellä tiellä on käsittääkseni sitä, että oma energiataso nousee. Ja tämä jatkuu loputtomiin sanoo shamaani Charles. Kun ihmisen joutuu tottumaan yhä uusiin ja hienompiin energiatasoihin, se väsyttää.

Toiseksi nousevan energian luonne on parantava. Messuilla joku luennoitsija sanoi, että energia on taitava lääkäri. Ihmisen itsensä tietämättä energia etsii sairaudet ja murheet ja löytää oikeat keinot parantaa. Tämä on meidän yhteistä energiaa, jonka jokainen voi löytää usein monta elämää käsittävässä prosessissa.

Ja kolmanneksi energian aistimiskyky paranee. Ja kun se paranee, ihminen alkaa kokea tosia ulottuvuuksia, aistia ympäröiviä energioita, joita myös hengiksi kutsutaan.
Ja neljänneksi kirjojen mukaan tien päässä ovat juuri ne ominaisuudet, joista esim. energiaparantaja Jeesus oli hyvin tunnettu kuten mm. vetten päällä kävely.

Onko tämä elämän tarkoitus? Että henkinen tie on energian tie, koska kaikki on energiaa? Uskon niin. Jeesus käytti isä Jumalan energiaa, jota minä kutsun kosmiseksi energiaksi. Buddha taas opettaa energian käyttöä muiden hyödyksi.

Minusta termi ”kosminen ykseys” kuvaa hyvin mitä tarkoitan. Tällä kertaa löysin termin taolaisilta. Minä uskon ja monet uskonnot uskoo, että kosminen ykseys on elämän tarkoitus, eri nimillä vaan. Ja toisin sanoin: yhtyminen kosmiseen energiaa luopumalla omasta energiasta. Kun kosminen energia lisääntyy se vähentää egon energiaa.

Buddha sanoi, että epäilkää hänen sanojaan. Tutkikaa niitä mielessänne. Jos ne tuntuvat oikeilta, niin uskokaa niihin. Eli toisin sanoen, tietyissä henkisen tien vaiheissa opit ymmärtämään tyhjyyttä, pysymättömyyttä, dualismia, ehdollistamista, syyn ja seurauksen lakia, karmaa jne. Energian kanssa on aivan samoin. Opit sitä, kokemalla sitä.

Buddhalaisella tiellä harjoitukset ovat tärkeitä. Se on henkisen tien pääväylä. Vaikka minun tieni on analyyttisempi ja aivoihin keskittyvä, niin kyllä prosessi on sama. Harjoitus muokkaa ajattelutapoja ja aivoratoja. Siksi niitä toistetaan. Kunnes ne toimivat jokapäiväisessä elämässä.

Vähitellen itse elämä muuttuu harjoitukseksi. Laittaa viestin alitajuntaan. Alitajunta työskentelee asian kanssa, kunnes se on valmis päivätajuntaan. Luon omat harjoitukseni. Mutta ne pohjautuvat sille tiedolle ja kokemukselle, joka minulla on buddhalaisista harjoituksista. Yritän tehdä tällä hetkellä tajunnan laajentamis- ja itsensä häivyttämisharjoitusta. Aivan perusharjoituksia, nyt vain on kova motivaatio, kun osaa kuvitella tulokset.

Harjoitus laajenee, kunnes koko elämä on harjoitusta. Se tulee vaiheessa, kun on tehnyt itsensä kanssa riittävästi työtä. Uskoisin, että mielen lukot, ego, on suurin este tällä tiellä kulkemiselle. Ensimmäinen askel on puhdistaa mieli sen henkilökohtaisesta painolastista, joka koostuu kokemuksista ja tunteista. Kunnes subjekti ja objekti ovat yhtä, kun mieli ei samenna ja vääristä kokemusta vanhan tiedon perusteella.