web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kundaliini ja chakrat

        Oheinen juttu on kirjoitettu tammikuussa Ananda-lehteen. Lupasivat julkaista, mutta ei mahtunut lehteen.
        27.05.10
        Jussi

KUNDALIINI JA CHAKRAT


Vihdoin vähän helpottaa. Ei enää väsytä jatkuvasti. Jaksaa taas tehdä pakottamatta jokapäiväisiä hommia - välillä. Eikä ole jatkuvia kremppoja eri puolilla vartaloa. Kaksi vuotta tätä on jo kestänyt. Epäilen ettei se vielä tässä elämässä lopu.

Kirjoitin aiemmin (Ananda 1/2008)  miten minut huijattiin syntymäretriittiin selvittämään lapsuuden mielen lukkoa. Sitten oli Akong Rinpochen todella vaikuttava Lääkäri Buddhan puja. Ja samana kesänä tapasin shamaani Charles Lawrencen ja energia alkoi nousta.  

Ehkä vaikein ja kivuliain prosessi oli parivuotinen ryhdin oikaisuprosessi. Sillä energian kulku varmistettiin. Astangajooga on auttanut ryhdin oikaisua ja avannut energiakanavat. Nämä kaikki pohjustivat tulevaa.

Nykyinen prosessi alkoi, kun Juurilamani näytti mieleni luonnon. Shamaaniopettajani Charles Lawrence kertoi, että hänellä prosessi kesti 2-3 vuotta. Opettajalamani vain hymyilee ja sanoo, että kaikki menee varmasti hyvin. Vayarana perinteen mukaan opetus tapahtuu energiatasolla – sen huomaa vasta jälkikäteen. Ehkä siksi löydän aina kulloiseenkin tilaani sopivat kirjat.

Tätä prosessia kutsutaan Kundaliinin nousu- ja chakrojen puhdistusprosessiksi. Lähes kaikki kokemani löytyy kyllä kirjoista esim: Gnevieve Lewis Paulson: Kundalini and the Chakras (Amazon). Kundaliini nousee häntäluun päältä energiakanavaa ulos kruunuchakran kauta, sekoittuu universaaliin energiaan ja palaa ruumiiseen puhdistamaan chakroja.

Prosessi alkoi kun tunsin aivoni. Aivan fyysisesti. Ja sitten alkoi väsymys. Jatkuva väsymys. Ei nukuttanut, väsytti vaan. Väsymys johtuu siitä, että ruumis sopeutuu yhä uusia vahvempiin ja hienompiin energiatasoihin.

Toinen leimaa-antava piirre on ollut jatkuvat terveysongelmat. Em. kirjassa lueteltiin kakkoschakran puhdistumiseen liittyvät sairaudet. Minulla oli melkein kaikki. Lonkka meni niin jumiin, että oli pakko keskeyttää jooga. Huippuna oli eturauhasyöpäarvojen nouseminen. Uskon nyt siihen, että kokemukset varastoituvat eri puolille vartaloa, sen verran on ollut tuntemuksia.

Kenting Tai Situ Rinpochen mukaan ”energia on mielen voima”.  Kun se on riittävän voimakas se säteilee ulospäin. Kun ihminen on tasapainossa hänen mielensä tyyneys ja parantava voima auttavat muita. Shamaanikuvioista minulla on vähän kokemusta tästä.

Aivan oman juttunsa arvoinen asia on, miten energian nousu liittyy henkiseen tiehen, elämän tarkoitukseen, miten lopulta kaikki uskonnot ovat yhtä, miten Jeesus paransi energialla ja miten Buddha opetti parantamaan energialla, jne.  Näistä löytyy ajatuksiani nettisivullani www.juhanihakala.fi.

Energia-asiat kuuluvat tiibetinbuddhalaisuudessa kolmen vuoden retriittiin.  Se olisikin oikea paikka, kun siviilielämä ei vie energiaa ja on aina opettaja tukemassa. Epävarmuus siitä mitä itsessä tapahtuu, on kuluttavaa.

Minä otin shamanismin oikopolun energiaan kahden Laman luvalla. Heidän mukaansa kunhan Dharma (oppi) ja motivaatio ovat riittävän vahvat, niin mikä tahansa käy, jos se vahvistaa meditaatiota.

Kun olen kirjoittanut näistä asioista blokiini, on ilmennyt, että ainakin shamaanipuolellla on muitakin samassa prosessissa olevia. Perinteisellä buddhalaisella puolella näistä ei saisi kirjoittaa vaikka se auttaisi muita.  Haluan olla avoin ja auttaa tässäkin asiassa. Buddhan mukaan monet asiat tajuaa todeksi vasta tietyssä kehitysvaiheessa

Meditaationi luonne on muuttunut. Se on miellyttävämpää, syvempää ja pysyvämpää. Joskus energian aallot huojuttaa. Myös muunlaisia muutoksia mielessä on tapahtunut mutta ne ovat niin hitaita, että ne hyväksyy luonnollisina, ei ahaa-elämyksinä.

Mieleni selkiytyminen on parantanut muistiani. ”Selväjärkisyys” on lisääntynyt, kun tunteet eivät riepota. Kaikki vain eivät kestä lisääntyvää suorapuheisuutta. Arvaan joskus etukäteen mitä joku kohta sanoo.

Myös jooga on lähtenyt vauhdilla etenemään, kun mieli ei enää sano, että ”se on niin vaikea asana. En minä osaa/jaksa/viitsi”. Vaikka olen ehkä salin vanhin, ei se tunnu siltä. Energia virtaa vapaana ja vahvana, kun ei ole patoja matkalla. Myös seksuaalienergia, mutta nyt se pitäisi hyödyntää henkisenä, ei fyysisenä. Harmi

Olen ajatellut niin, että autan ihmisiä vasta kun olen valaistunut muutaman sadan elämän jälkeen ja minulla on riittävät välineet auttaa. Eli en takerru. Shamaanipuolella energialla auttaminen ja puhdistaminen ovat kuitenkin luonnollisia asioita. Reikin useimmat tuntevat – ja hyväksyvät.

Juhani Hakala