web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Matka yli ymmärryksen


Matka yli ymmärryksen                          7.3.11

Kirja: Heikki Saure: Matka yli ymmärryksen, Avain 2011

Kirja kertoo Anuirmeli Sallamo-Lavin tiestä transsiparantajaksi. Kirjoittaja Saure on skeptikko, joka kuitenkin uskoo kirjoittamaansa.

Kirja oli minulle kovasti mieluisa. Anuirmelin tie vastaa aika paljon omaani. Epäilen kaikkia uusia ilmiöitä ja haen jatkuvasti todisteita, että olen havainnut/kokenut,/ajatellut oikein.  Ja aina olen saanut todisteet, että olen ollut oikeassa.

Ufoihhin Anuirmeli suhtautuu kuten minäkin. Minulla ei ole kokemuksia ufoista, mutta en kiellä niiden olemassaoloa, mutta en hirveästi puollakaan. Jos ja kun saan omia kokemuksia, on tilanne toinen.

Kummituksiin uskon, koska uskon henkiin. Kun uskoo henkiin, uskoo myös jälleensyntymiin. Suomessa uskottiin kuten nykyään muuallakin maailmassa, että kuollut syntyy uudelleen samaan sukuun ja jopa tiedetään kuka kuollut sukulainen on kyseessä.

Anuirmeli on käynyt kovasti kursseja ja voimapaikoilla. Itse taas olen ollut aivan liian passiivinen, mikä johtuu elimistön energiavyörytyksestä. Mietin, että pitäisikö kantaa huonoa omaatuntoa. Ei tarvitse, minun tieni vain on erilainen. Mystisempi sanoi Charles.

Kaikki tarvittavat asiat kyllä tapahtuvat oikeaan aikaan. Itse vain ei osaa arvioida mikä on oikea aika. Olen itse päättänyt hakea kontaktia henkiopettajiini. Ellen saa en ole valmis. Hehän odottavat ylisissä, että heidän apuaan pyydetään.

Energiassa kyse on hienovaraisista asioista, jotka vaativat herkkyyttä ja kouluttautumista. Kosmisen energian luonne on parantava. Jos kruunuchakra on auki ja vastaanottaa energiaa, osaa myös parantaa, koska se on energian luonne.

Anuireli ei muista mitä on puhunut transsissa. Hän ei myöskään tiedä parantavansa, hän vain välittää energiaa. Hän sanoo, että tietää parantavansa, vain kun esim. hoitavaa kättä kuumottaa.
Hänen ohjaava henkensä välittää kunkin ihmisen henkisen opettajan, suojelijan, ohjaajan viestejä.

Itselläni ei ole ”henkimaailman” kykyjä, mutta esim tietäjä, pieni pitkäpartainen mies on ottanut yhteyttä muiden kautta muutaman kerran. Eka kerta oli, kun mieleni luonto näytettiin. Minulla on kova halu päästä hänen kanssaan kosketuksiin, ja sehän onnistuu Anuirmelin ohjaavan hengen avulla.

Kirjan uskontokäsitys vastaa hyvin omaani, Uskon Jeesukseenkin ja hänen opetuksiinsa, mutta en kirkkoon, enkä Raamattuun, koska ihminen on tehnyt ne itseään varten.

Minulle oli uuttaa miten spiritismillä on Englannissa satoja kirkkoja ja se on virallisesti hyväksytty. Mutta en ihmettele enää, koska hyväksyn täysin spiritismin teesit. Niiden mukaan:
Jumala on meidän isämme. Jumala on minulle kaiken kattava primaarinen viisaus, energia. Se on meidän kaikkien isä ja äiti. Me olemme kadottaneet tämän kodin ja sen löytäminen on elämän tarkoitus.
Kaikki maailman ihmiset ovat veljiämme (ja sisariamme). Tämä ei juuri kommentteja kaipaa.
Elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Niinpä
Voimme päästä yhteyteen henkimaailman kanssa. Kyllä. Henkimaailma voi olla myös nimetöntä energiaa. Kaikki on yhtä, myös toiset todellisuudet.
Jokaisen pitää itse vastata teoistaan. Se on karman laki. Perisyntiä ei ole.
Mitä kylvämme tässä maailmassa, niitämme tulevassa . Tässä voisi puhua syyn ja seurauksen laista.
Kehityksen tie on loputon. Kyllä, sanoo entinen kehittämispäällikkö.

Anuirmeli puhuu unien viisaudesta, siitä miten unia voi käyttää tietoisesti hyväkseen. Ilmeisesti Anuirmeli kärsiin samanlaisesta aamuväsymyksestä, koska ei herää heti vaan käyttää aamuhorrostilaa myös hyödykseen. Väsymys johtuu siitä, että aamulla ruumis ja mieli ovat vastaanottavaisimmillaan, siksi harjoitukset tehdään aamulla.

Anuirmelin kokemukset selvännäöstä allekirjoitan omienkin kokemusteni perusteella. Buddhalainen totuus pätee shamanismissakin: yrittämällä ei pääse transsiin. Hirveästi yrittämällä valaistua, ei valaistu. Se on ego, joka tahtoo.

Kirja on hyvä perusteos niille, jotka ovat kiinnostuneita ebergialla parantamisesta ja yliluonnollisista ilmiöistä. Se on samanlainen kehityskertomus, kuten tämä blogikin yrittää olla.