web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Onko Raamattu korvannut Jeesukseen?

Onko Raamattu korvannut Jeesukseen?                      27.04.11

Raamattu ja Jeesuksen opetukset ovat monilta osin ristiriidassa. Jos kaikki kristityt uskoisivat Jeesuksen rakkauden opetukseen, ei olisi homo- ja naispappiriitoja. Jos Jeesus olisi kirjoittanut Raamatun, kuuluisin edelleen kirkkoon.

Kaksi evankeliumia kertoo Jeesuksen lapsuudesta. Kumpikaan ei tue tieteellisiä faktoja Jeesuksen elämästä. Raamattu koostuu sepitteistä, jotka heijastavat kirjoittajansa tunteita ja yhteiskunnallisia olosuhteita, joita yritetään nykyään väkisin soveltaa aivan erilaiseen yhteiskuntaan. Vain Jumala voi tulkita omia opetuksiaan. Eikä niitä edes tarvitse tulkita.

Raamatun homokielteisyys oli kirjoitettu olosuhteissa, joissa lisääntyminen oli ainoa juutalaisten keino säilyä hengissä., varsinkin kun homous oli yleistä ympäröivillä arabeilla. Paavali sanoi kyllä ”nainen vaietkoon seurakunnassa”. Paavali päästi naiset jumalanpalveluksiin, mutta kun kyseessä oli uusi asia, naiset häiritsivät palvelua kysymyksillään. Paavali kehotti esittämään kysymykset kotona. Ihminen vääntää Raamatunkin opetukset päinvastaisiksi.

Raamatun perusteella otetaan kantaa tieteen tuloksiin, joita ei ollut olemassa kun Raamattua kirjoitettiin. Jos tiede ja uskonto ovat ristiriidassa, muutetaan uskontoa, sanoo tiedemiesten korkealle arvostama Dalai Lama.

Ihminen on muuttanut keskeisiä Jeesuksen opetuksia, kuten jälleensyntymisopin. (Konstantinopolin kirkolliskokous). Kyse on hyvin keskeisestä koko oppirakennelmaa koskevasta päätöksestä. Olisikohan niin, että joku sikaileva piispa tajusi syntyvänsä uudelleen sikana Jos ihminen katsoo voivansa muuttaa Jeesuksen opetuksia, niin ovatko ne enää Jeesuksen opetuksia?

Arkkipiispan tavoin katson, että Jeesuksen perusopetus oli :”Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi”. Eli ellet rakasta itseäsi, et voi rakastaa muitakaan, esim. maahanmuuttajia. Tästä opetuksesta voidaan johtaa kaikki tarvittavat ihmistä, ei yhteiskuntaa koskevat kannanotot.