web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Delfiini ja Rinpoche

Delfiini ja Rinpoche                                   13.05.12

Kuuntelin Mindrolling Jetsun Khandro Rinpochea. Tosin ikä, kuva ja sukupuoli ei oikein näyttänyt olevan aivan selvä, mutta varmaan se oli hän, kun ei muuta ilmoitettu. Yksi fiksuimmista opettajista joita olen kuunnellut. Aloitetaan hänestä ja jatketaan delfiinistä, jolla on ainakin yhtä painavaa, ellei jopa painavampaa sanottavaa.

Rinpoche puhui kuinka löytää rauha epävakaissa olosuhteissa. Ensiksi hän puhui elämän edellytysten heikkenemisestä maapallolla, aika pitkälti samoin ajatuksin, joita minäkin olen esitellyt. Kyse on tietoisuudesta. Kuinka tietoinen olet ympäröivästä maailmasta ja siitä mitä siellä tapahtuu.

Kehomme ja ympäristömme pitää olla tasapainossa – tasapanossa myös muiden ihmisten kanssa. Meillä jokaisella on vastuu tästä. Liian usein elämäntapamme perustuu tietämättömyyteen. Me hankimme yhä enemmän tavaraa etsiessämme onnellisuutta ja ajaudumme samalla yhä kauemmaksi onnellisuudesta. Elämäämme leimaa kiire ja keinotekoisuus. Erityisesti buddhalaisten tulisi miettiä sosiaalista vastuuta.

Buddhalaisen perinteen mukaan ei ole ketään jota syyttää syntyneestä tilanteesta. Toisten syyttäminen ei ole buddhalaisuutta. Jokaisella on vastuu.

Joskus kirjoitin miten piispa Huovinen ihmetteli miksi Jumala salli tsunamin. Jumalan syyttäminen on aika luonteenomaista kristinuskolle, kun jotain menee huonosti. Jos meillä buddhalaisilla menee huonosti, on se oma vika. Huonosti meneminen on joko huonon karman tulos, tai sitten olemme keskellä raskasta harjoitusta, joka on tarkoitettu meidän kehityksemme hyväksi, toteaa nimim. ”kokemusta on”.

Niinhän se on, että koko homma on Aatamin ja Eevan syy, tai oikeastaan Eevan, joka otti omenan. Tällainen asenne ei kasvata vastuuta, kun aina joku muu on syyllinen.

Kun itse luomme omaa maailmaamme, ei voi syyttää jumalaa. Olemme mitä ajattelemme. Luomme maailmamme ajatuksillamme. Mieli luo helvetin ja taivaan – ei jumala. Sinä itse luot kokemuksesi ja vaikutat muiden elämään.

Rinpoche sanoi, että on aivan turha meditoida 20 vuotta takapuoli ruvella ja reumatismin riivaamana, ellei omista yhtään ajatusta onnellisuuden ymmärtämiselle. Tämä koskee kaikkea harjoitusta. Hokemalla ei ymmärrä. Tärkein harjoitus on seurata ja etsiä syitä omaan käytökseensä, mutta ei syyllistämällä. Kun syy on selvä voi vaikuttaa syyhyn tai voi jättää asian huomiotta. Rinpochen resepti on kehittää vastenmielisyyttä syitä kohtaan.

Delfiini

Viimeisessä Ultra-lehdessä oli juttu Maiccu Kostiaisesta. Hän tapasi Havaijilla Delfiinin, joka otti yhteyttä, kun Maiccu palasi kotiin. Totta tai ei - minä uskon, sillä delfiinin viesti osui ainakin omalta osaltani aivan nappiin. Niin viisasta ja puhuttelevaa analyysiä viesti on. Viesti löytyy myös Maicun Hiljainen voima-nettilehdestä.

Delfiini tuli arpisena, sairaana, haavoittuneena ja yksin. ”Minä tulin sellaisena, että huomaisitte minut. Jumalan lähettiläät ovat usein rääsyisiä ja elävät vähempiosaisina ihmisten keskuudessa.”

Delfiini Betty-Bob eli BB (omat kommentit=J) sanoi, että on onnellinen elämässään, koska elämä on hyvä sellaisena kuin se on. BB sanoo, että häntä rakastetaan ja hän kantaa koko maailman rakkauden sydämessään. J: Tämä rakkaus on jokaisen meidän sydämissä, kuonan alla, kyse on puhdistamisesta.

BB: Te voitte menettää kaikki ystävänne ja perheenne, mutta kun kuljette eteenpäin luottaen siihen, että rakkaus on aina läsnä, sydämessänne, olette aina oikeassa paikassa, menossa oikeaan suuntaan.

BB: En minä tiennyt matkalla mihin olen menossa, minä tiesin sen vasta kun olin perillä. J: Kiitos BB. Itse olen näissä blokijutuissani, jotka ovat eräänlainen jatkumo ja kehitystarina, harmitellut sitä, etten tiedä mihin olen menossa, kuinka nopeasti ja kuinka tuskallisesti. Nyt lopetan valituksen.

BB: kysyy pääseekö ihminen koskaan perille? Kyllä, mutta se edellyttää, että löydät sydämestäsi puhtaan rakkauden ja luotat sen antamaan suuntaan ja kuljet sen ohjaamana väsymättä, pysähtymättä vaikka loputtomiin. J: Uskoni ei enää horju koettelemuksen hetkellä.

BB: perillepääsemisen tietää siitä, että mielen valtaa syvä rauha. Rauha, joka tarkoittaa samalla rakkautta. J: Valaistuminen on rauhan löytämistä. Siitä voi seurata muita asioita, kun löydät Energian, olipa se nimi jumala tai luonto. Energia toimii kauttasi.

BB: Tiet ovat erilaisia. Jotkut kulkevat pikatietä. Heille on annettu tehtävä tässä ajassa, tänä vuonna. J: Meillä jokaisella on oma tehtävämme, siksi tiemmekin ovat erilaisia.

J: Olen sanonut Ultra-lehdestä, että koko ajan puhutaan samoista asioista, nimet vain vaihtelee. Ainoana uskontona vain buddhalaisuus jakaa näitä ajatuksia. BB:n mukaan henkisellä tiellä pitkällä olevat saattavat tavata ja todeta maailmankatsomuksensa samankaltaisuuden, vaikka eivät ehkä ymmärrä olevansa saman sanoman välittäjiä. Eikä se ole edes tärkeää.

J: Uskontojen alkuperäiset tavoitteet, eli uskonnon luojien tavoitteet, ovat hyvin lähellä toisiaan. Ehkä suurista uskonnoista buddhalaisuudessa, Buddhan opetukset ovat säilyneet sellaisinaan. On uskonnon harjoittamiseen liittyviä eroja, mutta perusopetukset ovat samat eri suuntauksissa. Hindulaisuutta rasittaa siihen liittyvä ihmisten eriarvoisuus. Muslimeilla ajatus tappamisen oikeutuksesta on hyvin kaukana Koraanin opetuksista. Jeesuksesta olen kirjoittanut paljon ja sanon nyt vain, ettei Raamattu vastaa hänen opetuksiaan (jälleensyntymä, karma, viimeinen tuomio jne). Ongelma juuri onkin, että ihminen on muokannut uskonnon itselleen mieleiseksi. Ja siitä syntyvät ristiriidat.

Seuraavaksi BB sanookin sen jo minkä edellä ehdin: maailmankaikkeus alkaa työskennellä valaistuneiden kautta. Tärkeää on, että hurrikaaninkin silmässäkin nämä ihmiset kantavat syvää rauhaa sydämissään. Tämä rauha kertautuu muissa ihmisissä. Rauha löytyy ja toimii parhaiten lähimpänä luontoa. J. minunkin käskettiin menemään luontoon eikä luostariin edistääkseni omaa tietäni.

Vuoden 2012 muutoksiin sopii hyvin BB:n ennustus, että kaiken minkä teette sydämellänne, onnistuu. Nämä teot muuttavat maapallon energiaa rajusti. Kaikki eivät selviä, vaikka muutos tapahtuu rakkaudesta ihmiseen, että löydämme uusia väyliä lähemmäksi toisiamme ja opimme elämään harmoniassa ilman ahdistusta ja pelkoa, ilman sairauksia ja hurjia määriä pillereitä. Ihminen palaa takaisin luontoon. Ne jotka vastustavat, joutuvat luonnon armoille. J:Tämä tapahtuu jo tällä hetkellä. Luonto palaa ihmiseen. Ne jotka ovat luonnossa, selviävät.

J: vuodesta 2012 on kaikenlaisia kauhuskenaarioita. Minä uskon tähän ennustukseen. Luonto jo näyttää voimansa. Se on jo muuttanut ihmisten asenteita. Saastumiseen suhtaudutaan vakavammin ja halutaan tehdä sille jotain. Onnellisuutta ehkäisevät tavarakeskeiset talousjärjestelmät horjuvat. Monia valtiota uhkaa konkurssi. Moni asia joudutan uudelleen arvioimaan. Myös onnellisuus. Onnellisuustutkimus käyttää nykyään monia eri kriteereitä onnellisuuden mittaamisessa. Vain taloustieteilijöiden mielestä raha on ainoa onnen mitta. Kaikki ei varmaan tapahdu tänä vuonna, mutta kehityssuunta on selvä.

BB:n mukaan kaikki tämä tapahtuu, koska meitä rakastetaan niin paljon. Jos avaamme sydämemme oven, ja otamme edes hitusen tästä rakkaudesta vastaan, koko elämämme muuttuu. J: Kukas se sanoikaan, että hän rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainokaisen poikansa.

BB: Ennen kuin rakastat kalastajaa yhtä paljon kuin saalista, ei tässä maailmassa mikään muutu. me rakastamme teitä jo, rakastakaa te nyt niitä, joissa näette sen mikä teistä on kaikkein vastenmielisintä.


J: Näin viisaita ja puhuttelevia sanoja en ole pitkään aikaa lukenut. Ne sopivat juuri niihin ajatuksiin, joita minulla on ollut. Niinhän se on: opetus tulee kun olet valmis, mutta myös kun huomaat ja noteeraat sen. Useimmat kulkevat silmät ummessa opetusten ohi.

Kiitos Betty-Bob. Muuten nimi johtuu siitä, että delfiiniä luultiin aluksi naaraaksi. Häntä mennään tapaamaan ja pyytämään apua ympäri maaailmaa.