web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tiestäni

Tiestäni                                                29.8.12

Väsyttää, pyörryttää. Kävin lääkärissä, ei enää tulehdusta. Lääkärin pankkipäätekin antoi hyväksynnän: ”hyväksytty”.

En olekaan vakavasti sairas, vai olenko?  Onko syynä rankka viiden kuukauden mökinrakennusrupeama? Vapaapäivä ei ehtinyt pitää ja kolme kuukautta nukuimme keväällä vanhan, kylmän ja homeisen mökin lattialla. Ehkä sekin oli vanhalle äijälle liikaa, mutta ei se riitä.

Takaraivossa on kysymys, että mikä on energian vastaanoton osuus väsysssä, ruumiin sopeutuminen uusiin energiatasoihin. Ringu Tulkun vierailun jälkeen prosessi taas kiihtyi. Joskus saan jopa onnellisuuden tunteen syrjästä kiinni.

En olisi ikinä uskonut tämän henkisen tieni fyysisyyttä, josta olen paljon kertonut. Chakrojen puhdistus ja mielen lukkojen avaaminen on rankka prosessi, joissa olen tarvinnut ulkopuolista fyysistä apua – lähinnä lääkäreitä ja hierontaa. Traumani olen itse joutunut selvittämään.

Tai en ole ihan itse selvittänyt traumojani. Minut on saatettu tilanteisiin, jossa olen tajunnut traumojen syitä ja lähteitä. Esimerkkinä unikurssi lopetti 26 vuotta kestäneen astman, kun tajusin sen psykosomaattiset syyt. Tämän tajuaminen vaatii herkkyyttä ja uskoa uskomattomaan. Tönäisyjä olen saanut kursseista ehkä 7-8 vuoden Tara Rokpa terapia päällimmäisenä. Devapadan ”hengityskurssi” joka olikin syntymäretriitti, jossa selvisi elämäni suurin trauma.

Minulle on osoitettu aina oikea kirja. Tärkein on ehkä se, joka kertoi mitä minussa tapahtuu (Kundaliini ja chakrat). Opettajia pitää kuunnella tarkkaan. Heillä on aina jokaiselle sopiva viesti, jos sitä tarvitaan – ja tajutaan.

Myös unista on ollut apua. Olen kokenut edellisen elämän kuolemani unessa, Laksimi tuli opettamaan onnellisuutta ja ”opettajien äiti” Vajradhara” kertoi käännekohdastani.

On vaikea sanoa mitä opettajat ovat vaikuttaneet. Mingyur Rinpochen luento oli ensimmäinen silmieni avaaja. En ole koskaan jälkeenpäin kokenut yhtä vahvaa ja vavisuttavaa prosessia, kun Akong Rinpoche antoi Lääkäri Buddhan initiaation. Ringu Tulku antoi turvautumisen ja Boddhisatva-valan, sekä antoi luvan shaamani/enrgiaopettajaan (kunhan motivaatio ja Dharma ovat riittävän vahvat). Lama Rabsang näytti mieleni luonnon ja löysin opettajani.

Ehkä prosessini voimakkain vaihe lähti Tai Situ Rinpochen tapaamisesta Sherablingin luostarissa. Jopa minä tajusin jälkeenpäin energian siirtymisen. Aika moni asia todisti sitä, ettei7 v:n  Mahamudra-kurssi ollut minua varten. Oli aivan järjettömästi käytännön ongelmia. Ensimmäistä jaksoa tarvittiin, jotta tapaisin Tai Situn.

Kun elän itsessäni, ja olen tottunut itseeni, on hankala havaita muutosta mikä tapahtuu itsessä. Sen huomaa parhaiten analysoimalla muiden käytöstä ja joskus saan ystävillä ihan kommenttejakin. Mutta vastaantulijoita ei katsota niin, ”että mitähän tuo minusta ajattelee”. Osaan senkin.

Dalai Lama korostaa länsimaalaisille lukemisen ja analysoinnin merkitystä. On varmaan oikeasti fiksuja ihmisiä, sielun sivistyneitä, joiden tie etenee analysoimatta. Itse entisenä kehittämispäällikkönä olen analysoinnin ammattilainen. Se vaan on välillä turhan raskasta. Ja mitä syvemmälle pääsee itsessään, sitä hankalampaa on, koska kyse on minuuden kannalta hyvin perustavanlaatuisista asioista. Ja sitä paremmaksi opettajaksi tulee. On oppinut, kun muut ovat opetettuja.

Minua on pari eri naista varoitellut kaikesta siitä, mitä minussa tapahtuu kun valitan jatkuvasti väsymystä. Pitäisi hillitä vauhtia. No, ensiksi en osaa hillitä vauhtia, se vaan tapahtuu. Toiseksi olen utelias mitä minussa tapahtuu. Jos tämä johtaa vakavaan sairauteen tai kuolemaan, so what, olen ollut väärässä. No tämä ei pidä paikkansa. Uskon Lama Rabsangiin: ”usko vaan kaikki menee hyvin”. Totta tai ei, minä uskon, että prosessi etenee oikein, vaikken itse sitä osaisikaan. Energia ei jätä minua yksin, vaan huolehtii jatkossakin.

Se helpotti paljon, kun vihdoin ja viimein uskoin siihen, että tiedän minne olen menossa, vasta kun olen siellä.  Kehittämispäällikkö kun on halunnut tietää, mihin olen menossa, millä nopeudella ja miten.

Tunnustan. Minä en ole tehnyt mitään harjoitusta säännöllisesti. Nyt kyllä meditoin pieniä pätkiä aika usein, koska se on miellyttävää. Kaikki vaan tapahtuu.  Aluksi kyllä luin paljon buddhalaisia ja muita tekstejä, josta minua kovasti varoiteltiin. Se oli tarpeen, jotta ymmärsin, mitä Buddha opetti. Kaikkea en ymmärrä vieläkään. Kuitenkin lukea ei tarvitse enää hirveästi oppiakseni buddhalaisuutta. Palvonnallisuus lisääntyy, energia auttaa pääsemään puolitranssiin.

Mitäpä on edessä? Kaikki todella pitkälle edenneet lamat ja rinpochet, mukaan lukien Dala Lama tekevät harjoitusta ja retriittejä. Edessä on vain harjoitusta ja harjoitusta. Tuskin tulee valmista, mutta parempaa kuitenkin.