web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Intuitio ja unet

Intuitio ja unet                                    11.2.13

Minä Olen-messuilla oli ainakin kaksi hyvää esitystä, jotka molemmat lähtivät samasta oletuksesta: meillä on yhteinen ja kaikenkattava energia. Ympäröivää energiaa voi jo mitata ja on rakennettu sitä hyödyntäviä koneita.

Professori Dominique Surellin esitys oli aivan mahtava. Siinä vain oli niin paljon tieteellistä faktaa, että paljon meni ohikin. Hän puhui intuitiosta, jota olen kutsunut myös kaikenkattavaksi energiaksi. Yhdysvalloissa tehdään laaja-alaista intuitiotutkimusta ja koulutusta mm. armeijassa, avaruustutkimuksessa ja pelastustehtävissä.

Surellin mukaan intuitio on ”kiteytetty kognitiivinen kyky, joka hyödyntää aivokapasiteettia kokonaisvaltaisesti ja tekee mahdolliseksi nopeamman ja paremman ongelmaratkaisun kuin järkiperäisellä ajattelulla” (Minä Olen messuesite 9-10.2.13, s 4). Edelleen ”Tietyissä tilanteissa intuitio tuottaa täysin ylivertaisia ratkaisuja rationaaliseen päättelyyn verrattuna. Varsinkin tilanteissa, joissa tietoa on liikaa, liian vähän tai tieto on ristiriitaista, intuitio toimii paremmin kuin rationaalinen mieli.”

Jo muinaiset kreikkalaiset ja kristityt filosofit uskoivat intuitioon. Se oli kanava Jumalaan m.o.t. Intuitio yhdistää meidät maailmakaikkeuteen, laajentaa tietoisuutta sanotaan jaetussa luentosisällössä.

Intuitio tapahtuu tiedostamattomassa. Se on rationaalin ajattelun, tiedostetun, paikan ja ajan ulkopuolella, jossa kaikki on yhteydessä kaikkeen ja kaikki sisältää tiedon kaikesta. Tiedemiehet puhuvat hologrammimaailmankaikkeudesta. Voi puhua myös kollektiivisesta mielestä. Energia on mielen voima sanoi Tai Situ Rinpoche.

Psykologian asiantuntija naapurihuoneesta sanoi, että alitajunta on aina tiedostamatonta, mutta tiedostamattomassa on enemmän kuin alitajunnassa.  En lähde selittämään.

16 vuoden aikana sanoi 82 Nobelvoittajaa 93:sta palkinnon saaneesta, että intuitio on heille tärkeä.

Intuitio ei ole looginen kuten tietoinen mieli, joten tietoisuus vastustaa intuition käyttöä. Tietoinen mieli on kriittinen ja holhoava. Tietoisuuden huomio siis pitää kiinnittää muualle, jos haluaa käyttää intuitiota. Monen psykologin ja psykiatrin ryhmä kehittämä menetelmä perustuu tähän huomioon

Menetelmässä tietoinen mieli pidetään kiireisenä, kun tiedostamatonta käytetään. Jokaisesta mieleen tulevasta ajatuksesta tehdään idiogrammi, siis merkki, jolla ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Näin vältetään sanoihin liittyvät kokemus- ja tunnesisällöt. Tämän jälkeen käydään merkit läpi laittamalla käsi niiden päälle. Sen jälkeen kirjataan mieleen tulevat sanat. Yksinkertaista rakas Watson.

USA:n armeija peluuttaa sotilaitaan tietokonepeleillä, jotta tappaminen ei tuntuisi niin pahalta kun ei ole ihmiskontaktia. Tappaminen olisi reaktiivista selkäytimestä lähtevää toimintaa ilman tunteita.

Sitten Surel puhui kauniita asioita sydämestä, joita en tiennyt. Aivothan on joustava kokonaisuus, vielä 70 vuotiaallakin aivoissa syntyy uusia hermopolkuja. Helpotti!

Sydän ei ole vain pumppu, se on tunteva elin. Sydän on monimutkainen hermojärjestelmä. Einsteinkin sanoi, että älä anna aivojesi sekaantua sydämeesi. Sydämen uskotaan olevan pääasiallinen ei-paikkaan ja -aikaan sidotun informaation vastaanottaja. Sydän lähettää viestejä aivoihin enemmän kuin päinvastoin. Sydämen elektromagneettinen säteily on 5000 kertaa suurempi kuin aivojen. Vaikka ihmisestä viedään soluja 50 km:n päähän, niiden yhteys ruumiiseen, solumuisti, säilyy, ne reagoivat samalla tavalla. Siirretty sydänkin vie muistoja vastaanottajalleen.

Tämä selittää hyvin sen miksi buddhalaisuudessa erityisesi korostetaan sydämen merkitystä.

Lopuksi Surel antoi ympäristöharjoituksen (The Ambiance Exercise). Itse olen tehnyt sitä luonnossa. Menetelmä on niin yksinkertainen. Kun astut huoneeseen, yrität aistia tilan energian, jonka ihmiset luovat. Esim. kun Surel astuu huoneeseen ja saa tietyn fyysisen merkin, hän tietää, että huoneessa on juuri riidelty.

Unet

Sittenpä siirrytään uniin. Uniohjaaja, tietokirjailija ja psykoterapeutti Anne Lindholm-Kärjen esityksen alku sai minut heti hereille. Ydinminä puhuu meille unessa. Sitä voidaan kutsua alitajunnaksi, kaiken kattavaksi tiedoksi, energiaksi, korkeammaksi tietoisuudeksi jne. Se on jumalan kuva. Kuten edellä sanoin se on meille yhteinen. Siksi kun kursseilla puretaan unia, ovat monet nähneet saman unen, tai olleet samassa paikassa jne. Nyt en enää sitä ihmettele, onhan meillä yhteinen tietoisuus, yhteisten unien lähde.

Olen kertonut merkitysunistani. Nyt tiedän niiden lähteen, se on kollektiivinen tietoisuus. Viestit tulevat egon suodatuksen läpi. Etsin aikanaan onnellisuutta, Laksmi tuli uneeni ja seuraavana päivänä internetistä huomasin, että hän on onnellisuuden jumalatar ja oli tullut opettamaan minua. Kun henkinen tieni alkoi monella tavalla rajusti, buddhalainen jumaluus Vajdahara sanoi unessa: ”käännekohta”. Koin unessa myös edellisen elämäni kuoleman, joka poisti egon ja ruumiin kuoleman pelon. Kun käsittelin yhdessä uniharjoituksessa yhden sotilaselämäni, häipyi 26 vuotta vaivannut astma jne, jne.

Unen tarkoitus on aina hyvä. Painajaisunenkin. Hyvä vain on löydettävä unesta, etsittävä sitä. Se tapahtuu parhaiten kirjoittamalla unet muistiin ja analysoimalla unia. Unia ei ulkopuolinen voi tulkita. Hän voi vain auttaa ihmistä ymmärtämään unensa.

Uskon enkeliharjoituksen antaneen minulle välineitä käsitellä ongelmiani. Toistuva matka- ja kurssiuneni ratkesi melko helposti meditaatiotilassa. Yleensä matkavälineissä oli pientä vikaa, jotkut tavarat unohtuivat, tai eksyin aina samassa kaupungissa.

Tyhjän tuolin tekniikassa (jota Anne kutsui kahden tuolin tekniikaksi) istutaan toisella tuolilla ja uni istuu toisella. Sitten minä ja uni keskustelevat tuolia vaihtaen.

Matkalla olo varmasti johtui henkisestä tiestäni, mutta se ei riitä. On jotain muuta. Näin pitkälle pääsin tässä harjoituksessa. Seuraavassa harjoituksessa jatkoin meditaatiossa unen selvittämistä ja selvisihän se. Se jotenkin tuntui niin helpolta, ehkä minulla oli uusia apuvälineitä, kuten enkelit lupasivat. Ehkä myös tämä on sitä pyytämistä, jota enkelit ovat minulta toivoneet.

Mitäkö selvisi? Olen aina unessa kursseilla, koska minulla on vain positiivisia kokemuksia niistä. Olen ollut paljon kursseilla. Niissä pääsee eroon arkiminästä ja sen rajoitteista, saa olla ihmisiä lähellä ja luova jne.

Entäpä unohtuvat matkalaukut ja huonot matkavälineet? Viittaan edelliseen blokiini. Minä en usko riittävästi, että käytössäni olevat välineet henkisellä tiellä ovat oikeat ja riittävät, vaikka näin oikeasti on.

Vielä täytyy selvittää, miksi unessa pelkään, ettei minusta tule ylioppilasta. Sitten aina muistan, että minulla on jo loppututkintokin. Ehkä ympäristön paine oli suurempi ylioppilastutkinnossa.  Aina unessa muistan, että Vespani on vieläkin huoltamatta. No sitä Vespaa on tässä jo huollettu pitkään.

P.S. Palaan taas mieliaiheeseeni kristinuskoon. Kirkko uudistaa jumalanpalveluksia, virsiään, toimintamuotojaan. Ihmiset kuitenkin eroavat kirkosta, vaikka henkisyys lisääntyy. Syy on, että Jeesuksen ja Raamatun opetukset ovat monilta osin ristiriidassa keskenään. Raamatun 2000 vuotta vanhoja asenteita yritetään väkisin soveltaa (homot, naispapit) nyky-yhteiskuntaan.  On ”tosiuskovalle” Jumalan pilkkaa sanoa, että Jumala löytyy ihmisen sisältä tai että meillä jokaisella on mahdollisuus tulla jumaluudeksi.

Kirkon on joskus pakko päivittää sanomansa. Näen Jeesuksen kaikenkattavana rakkauden energiana. Hänen opetuksensa ovat ajattomia, ihminen on muuttunut vain vähän, toisin kuin yhteiskunta. Jotkut käyttävät termiä ”Kristusenergia” kaikenkattavasta energiasta ilman kristillistä painotusta.

Kristinuskon tilanne vain pahenee kun tiede etenee kaikenkattavan energian tutkimisessa ja hyödyntämisessä. Niiden tiukka kieltäminen henkisessä mielessä, on tuhoon tuomittu tie. Buddhalainen jumalkäsitys ja tiede lähenevät toisiaan.

Yleensä lähes kaikki messuluennot lähtevät siitä, että kaikenkattava tietoisuus ja energia ovat läsnä. Ja messuilla tuntuu käyvän yhä enemmän väkeä. Tietoisuus lisääntyy.

Tiede on jo osoittanut, että kaikki buddhalaisuuden opetukset energiasta pitävät paikkansa. Kirkkouskovat kamppailevat vielä evoluutioteorian kanssa (USA:ssa yleistynyt kreationismi).