web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Lamojen opetuksia ja muita kokemuksia

Lamojen opetuksia ja muita kokemuksia    8.4.13

Olipa kaunis pääsiäinen. Vietimme sen saaressa. Aurinko kirkasti hanget. Jäät olivat hyvässä kunnossa. Avomeri oli aivan peilijäässä, meinattiin luistella Tallinnaan kahville. Poislähtiessä todella matalalla oleva vesi jo alkoi purusta railoista. Saattaapi käydä niin, että kun vesi nousee, se peittää jään. Ilmatyynyn kuljettaja sanoi, että jään päälle voi tulla jopa metri vettä, että veneelläkin voi ajella. Armeijassa tulimme Miessaaren leiriltä maastokuorma-autoilla jäätä, joka oli puoli metriä veden pinnan alapuolella. Eli jäätä ei näkynyt missään.

Kävin lumikengillä saaremme voimapaikoissa. Meditaatiotasanne on lähivuoren huipulla. Ylinen on kallion laki, jossa tähystettiin Hankoniemen venäläisiä joukkoja toisen maailmansodan aikaan. Minä luulin, että nimi Vaktanberget tulee muinaisista varoitustulista, mutta selitys on yksinkertaisempi, nimi annettiin maailmansodan aikaan. Etelärinteellä on kolme 3-4 metristä kalliokolmiota lomittain. Pyramidin muotoisia.

Alinen on louhikkoinen rotko, joista vartio kaksi neljämetristä kalliopaatta.

Vastapäisessä saaressa on aarnimetsän ja ryteikön keskellä ympyrä n. 10 metriä halkaisijaltaan. Ympyrä on aivan tasainen ja sillä kasvaa vain ruohoa. Muinainen uhripaikka? Ei ole - vaan selitys on proosallisempi. Venäjän joukkoja tarkkailleet suomalaissotilaat olivat pystyttäneet teltan juuri tälle paikalle.  


Enkelitkin taas hoitivat. Paljon tapahtui ja paljoa en ymmärtänyt. Sanottiin vain, että ymmärrän myöhemmin. Toivottiin myös etten kerro kaikesta. Olen pyytänyt yhteyttä enkeleihin ja menossa varmaan siksi enkelikurssille.

Mutta yksi asia selveni. Fyysinen auttajani sanoi näkevänsä faaraon tunnusmerkit. Ja niinhän se oli, muistin vasta myöhemmin, että minun on sanottu asuneen muinaisessa Egyptissä.

Kun etsimme ja löysimme puunhakkaajan elämäni Egyptistä, oli jotenkin tuttu olo muinaisissa temppeleissä. Tuntui, että jotain on, mitä en huomaa. Olen pitänyt aina faarao Eknatonista. Hän poisti kaikki vanhat jumalat ja palvoi vain aurinkoa. Ensimmäinen ja toistaiseksi rajuin energiakokemus johtui auringosta. Aivoissani aukeni hienoinen yhteys aurinkoon ja faaraoon. Kun joskus ehkä muistan, mitä Egyptissä opin, osaan myös auringon energian.

Ja kuinkas ollaakaan, Ultra-lehdessä kerrottiin, että on kirjoitettu kirja Eknatonista ja hänen vaimostaan. Se vähä mitä artikkelissa kerrottiin, on aika tuttua juttua kaiken kattavasta energiasta.  Sattumaa ei ole, pakko hankkia kirja. Ja kuinkas ollakaan, 2 v vanha Aini löysi riipukseni, joka on tehty Egyptissä ja siinä lukee Koha, nimeni n. 100-200 v sitten.

Meditoin nyt yhteyttä aurinkoon ja faaraoon.

Aurinkoyhteyttä auttaa uusi ja valoisa kotimme kerrostalon ullakolla. Kaikki vaan tuntuu olevan täällä remontissa niin kuin minäkin. Metrotunnelia koeporataan talon alla. Ikkunan alla rakennetaan viemäriä ja katualuekin menee uusiksi. Sadan metrin päässä rakennetaan siltaa yli Länsiväylän ja hieman kauempana Länsiväylän ramppia ja Lippulaivan ympäristössä uusia teitä.Akong Tulku Rinpoche oli taas vierailulla Suomessa. Pidän hänen seremonioistaan. Rajuin on ollut Lääkäribuddhan initiaatio. Hän yleensä valmistautuu seremoniaan etukäteen omilla seremonioillaan. Gelong Thubten on kovasti selväsanainen opettaja. Häneltä kysyttiin perimyslinjojen eroista ja valaistumisesta. Hänen mukaan mikä tahansa linja on OK, kunhan perimyslinja on aukoton Buddhasta lähtien.

Alussa Akong totesi samat asiat, joista ole koko ajan kirjoittanut. Tiede todistaa buddhalaiset totuudet paikkansa pitäviksi ja mindfullness-terapia perustuu Buddhan opetuksiin. Nämä ovat varmasti tärkeitä syitä, kun buddhalaisuus leviää länsimaissa.

Thubten sanoi jotain siihen suuntaan, että me olemme pohjimmiltamme puhtaita, siihen ei uskontoa tarvita.  Se on vain väline puhdistautumiseen, ei itsetarkoitus.
Alun perin meissä ei ollut vihaa, olemme sen itse hankkineet. Omasta kärsimyksestä syytetään aina muita.

Niinpä. Loppusoralla uskonnot ovat yhtä. Valaistunut ihminen ei ole uskontosidonnainen. Hän on löytänyt kaiken kattava energian ja sillä ei sinänsä ole mitään tekemistä uskonnon kanssa. Mielen kehittämiseen keskittyvä buddhalaisuus on nopein mutta ei suinkaan ainoa keino energian löytämiseen. itsekin opin energian shamanismin kautta. Toisaalta myös Mahayana lähtee selvimmin siitä, että valaistumien ei tapahdu itsen vaan muiden auttamisen vuoksi. Kristityt ja muslimit vain köllöttävät paratiisissaan.

Dharma ei Thubtenin mukaan merkitse oppia sinänsä, vaan sitä että käännytään sisäänpäin ja kehitetään myötätuntoa. Tämä on aika lailla erilainen lähtökohta, kuin esim. Buddha-Forumilla, jossa nuoret miehet teilaavat toisiaan tietomäärillään Dharmasta.

Kovasti osanottajia mietitytti voiko valaistua ilman Ngöndroa (111~000 täyskumarrusta, mandalan uhrausta, mantraa jne). Voi valaistua, kunhan seuraavat edellytykset täyttyvät: puhdistuminen, ansion kerääminen, gurun perinteensiirto, linjan siunaus ja perinteen katkeamattomuus. Myöskään ei välttämättä tarvitse Ngöndroa vaan sitä mikä edustaa Ngöndroa. Ngöndron on haastettava ego. Itse olen tällä tiellä.