web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Valon viikko

Valon viikko                                     12.11.13

Pari viikkoa sitten oli valon juhlaviikko. Kekrijuhlien aikaa. Jeesuksen oikeata syntymän aikaa. Halloweenin aikaa.

Valon viikko on mukana myös muissa henkisissä traditioissa. Viime blogissani Valkoinen veljeskunta (pakko kutsua heitä maskuliinisesti, koska itsekin tekevät niin) kertoi kanavoinnin kautta minulle valon verkosta. ”Valonverkko, jumalana rakkaus ja valkoinen veljeskunta….Luota siihen, että valo on sinussa” he sanovat. Tämäkin viesti tuli valon viikolla.

Nämä ajatukset nousivat esiin kun ”sattumalta” näin TV 1:n Puoli seitsemän uusinnan ja elokuvaohjaaja Jari Halosen haastattelun. Hänen 9 vuotta valmistelemansa Kalevala- elokuva on kohta teattereissa.

Prosessi kesti 9 vuotta koska ” hän oli yrittänyt löytää sen mikä on löydettävä – sisäistettävä”.
Idea on sama minkä vuoksi erosin Neljän Tuulen puheenjohtajan paikalta. Yksimielisesti Charlesin kanssa sovimme, että seuraava kesäleiri oli henkinen kasvutapahtuma. Prosessi alkaisi heti, jossa vetäjät yhdessä lähtevät henkiseen shamanistiseen prosessiin. Seuraavana kesänä he olisivat ohjaajia, koska ovat ymmärtäneet ja sisäistäneet – ainakin jotain. Charles kannatti kovasti henkistä kasvuprosessia. Vähitellen hallituksen jäsenet yksi toisensa jälkeen lipesivät (pl vain yksi ihminen) sovitusta. Olin todella pettynyt ja kun minua kehotettiin eroamaan tämän vuoksi, suostuin. Olin häirinnyt pahasti järjestön ruususen unta yrittämällä edistää järjestön tarkoitusta.

Mutta elokuvaohjaaja Jari Haloseen. Hän puhui selkeästi ja hyvin mm. ”pyhästä”. Kirkko ja lahkot ovat monopolisoineet pyhän. Pyhää on kuitenkin elämä itse, koska jokainen voi löytää pyhän – Jumalan itsestään. Pyhästä syntyy iloa, jota Valkoiset veljetkin minua kehottavat etsimään. Meditaatiossa keskityn nyt sydämeen, en päähän, kuten tähän asti. Pyhiin hän laski mm. Jeesuksen, Buddhan ja Sokrateen.

Jeesus ei ole koskaan sanonut, että ”pyrkikää Jumalan valtakuntaan muistelemalla minusta kerrottuja tarinoita” (=Raamattu).

”Henki on elämä” sanoi Jari. ”Jumala, henki ja elämä tapahtuvat tässä ja nyt.” Vain tämä hetki on tärkeä.

Myös Kalevala tapahtuu tässä ja nyt. Se on ”koodisto esi-isiltämme” - kuinka nähdä elämän harha. Tunteiden tuottama harha.

Tietoisuus ei kasva, ellemme viisastu. Tarvitaan henkistä evoluutiota. Jos me luulemme, että olemme perillä, ei mennä eteenpäin, eikä opita mitään. Viisas mies Sokrates sanoi, että ”Minä en tiedä mitään”.

Meditaatiosta Jari kertoi tuttuja asioita. Syntyy ajatukseton tila. Aivot hiljenevät. Tulee henkeensä ja saavuttaa hyvän fiiliksen. On tässä ja nyt. Tässä ainoassa todellisuudessa. Omaa hiljaisuutta kohti.

Jäin miettimään ”tätä ainutta todellisuutta”. Minähän uskon, että niitä on monta, emme vain koe muita. Toisaalta nehän sisältyvät tähän ainoaan todellisuuteen, ovat olemassa, vaikkei moni meistä uskokaan niin. Maailmankaikkeus on tässä ja nyt. Meissä.

Entäpä jos nämä muut todellisuudet ovat mielen tuotetta? Olen huomannut, että ihmiset joilla on jalat tukevasti ilmassa tekevät aivan mahtavia mielen matkoja. Ovat kovasti herkkiä ja avoimia vaikutteille, kokevat henkiä. Ja usein löytävät myös muita ihmisiä auttavaa tietoa. Tällaiset matkat ovat varmaan koukuttavia, ja vievät tilaa omalta evoluutiolta. Maadoittamattomuus ilmenee myös muussakin elämässä.

 Maadoittuneet eivät tee niin hurjia mielen matkoja, koska ovat yhteydessä kaiken kattavaan energiaan ja maahan.