web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Minä onnellinen mies

Anteeksi. Edellinen versio oli puutteellinen. Siinä oli kuvia, jotka sotkivat tekstin.

Minä - onnellinen mies                         27.10.15

On mennyt 15 vuotta odottaessa, että voisin kertoa olevani onnellinen. Tosin karman puhdistus on alkanut taatusti jo edellisessä elämässä rabbina (jolta edelleen näytän, kähärä parta ja kaikki). Eikä varmaan hauska puunhakkaaja Egyptissäkään paljon pahaa tehnyt, kun Kairon opaskin muisti muutaman jutun minusta. Olen kuulemma aivan Kohan näköinenkin.

Selkeä ja tavoitteellinen prosessi alkoi kun jäin osa-aikaeläkkeelle ja pian Alkon eläkkeelle (61 vuotiaana).  Ensimmäinen henkinen kokemus oli Väänöön saarella, jossa oli ystäväni Tae Hye Sunim: suomalaissyntyinen buddhalainen apotti Italiasta, sekä shamaani Itä-Suomesta, joka vei ekalle matkalle vuorelle käärmettä tapaamaan. Molemmat toivottavasti tapaan ensi kesänä Neljän Tuulen 20-vuotisjuhlassa. Myös suomalaissyntyinen nunna Ani Sherab ohjasi minua alkutaipaleella. Tiemme kuitenkin erosivat hänen kanssaan kun tapasin Ringu Tulkun jolta sain tukea laajemmalle ja myös yhteiskunnalliselle näkemykselle buddhalaisuudesta.

Tärkeitä merkkipaaluja ovat olleet Dalai Laman ajatukset, Tai Situ Rinpoche (joka on syyllinen ää
Minä olen onnellinen mies. Mieleni on tasapainottunut ja rauhoittunut, kiitos tämän kesän rankan harjoituksen. Tämän ja aiempien elämien painolastit on purettu ja siirretty tarpeettomina varastoon, josta ne eivät pääse enää vaivaamaan.

Olen sanonut, että jokainen henkinen tie on täysin erilainen muista. Näin on - osittain. Meillä on ollut eri elämät. Meillä on aivan erilaisia kokemuksia käsiteltäviksi ja  varastoon siirrettäviksi.

Mutta varastotrukki, joilla kuormaa siirrellään, voi olla meillä sama. Trukkina voi toimia psykiatri, terapeutti, opettaja (fyysinen tai henkinen), munkki jne. Sinun on kuitenkin itse ajettava trukkia, opettajasi kertovat vain miten trukki toimii.

Yhteistä kaikille on, että henkinen tie alkaa aina henkilökohtaisten traumojen purusta, rauhan saavuttamisesta sieluun. On opittava elämään vain tätä hetkeä. Kokemuksemme menneistä ihmisistä ja tapahtumista eivät saa enää ohjata suhtautumistamme ihmisiin ja tapahtumiin tässä hetkessä.

Vähän tuntuu, että onni leviää. Meillä on pieni porukka, joka kokoontuu säännöllisesti. Meillä menee hyvin yhdessä. Niinpä kolme on löytänyt vajaassa vuodessa elämänkumppanin, yksi on yllättäen raskaana ja minä olen löytänyt rakkauden. Siis vaimooni, 47 vuoden harjoittelun jälkeen. Tässä auttoi se, että kävimme yhdessä läpi menneen elämämme karikoita. Se antoi energiaa ja onnellisuutta. Yhtä paljon onnen ja rakkauden etsimisessä auttavat 4 kappaletta alle 5 vuotiasta vilkasta lastenlasta. Parempaa rakkauden koulua ei ole.  

Minulla meni 70 vuotta että opin ja uskalsin rakastaa itseäni, että voisin rakastaa muita. Uskoin itseeni.

Minulle riittäisi hyvin tämä tila jossa olen. Nautin elämästäni. Aistit ovat herkistyneet. Elin… ei kun elämäntoiminnot ja myös nautinnot, siis hyvää oloa tuottavat tapahtumat, ovat voimistuneet. Ymmärrän kyllä nyt munkkien ja nunnien selibaatin. Olo on kuin nuorella pojalla. Kundaliini, elämän voima, vaan säteilee ulospäin ja saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä asianomaisen aikeista. Tähtikalenteri kovasti varoittelee ja välillä suosittelee irtosuhteita. Ei vaaraa, rakastuin vaimooni.

Sisäeritys on muuttunut. Ennen oli vaikea päästä 91,5 kilosta alaspäin. Nyt paino säilyy alle 80 kg, ilman suurempia ponnisteluja. Unentarve on vähentynyt. Uskon muutokseen DNA-tasolla, kuten Charles väittää.

Ihan kiva näin. Mutta elämäntehtäväni on vielä edessäpäin, valmistautuminen vain vei aikaa. Siksi minua on uitettu syvissä vesissä ja vedetty monesti kölin alta.
Olen oppinut, en opetettu. Sitähän minulle hoetaan koko ajan, “älä selitä Jussille, sen pitää tajuta itse”.  Pystyn auttamaan syvällä olevia ihmisiä, kun olen siellä itsekin ollut. “Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat” sanoi yksikin auktoriteetti

Joidenkin ihmisten on varmaan vaikea tajuta tätä höpötystä syvistä vesistä. Olkaat te onnelliset. Te olette uineet syvissä vesissä aiemmissa elämissä ja nyt on hyvä olla. Karma on puhdistettu. Harvassa on niitä ihmisiä, joilla ei luonnostaan ole mitään puhdistettavaa.
                                              

Henkisellä tiellä pitää uskaltaa. Pitää uskaltaa kokea pelottavia ja outoja asioita itsessä ja muissa.  Sitä helpompi on kokea ja tarkkailla, mitä paremmin ymmärrät ja hyväksyt kuoleman. Tällä iällä se on helpompaa. Ja opin paljon kesällä. Olipa lääkkeelle mitä haittavaikutuksia tahansa, niin olkoon, eipä tässä enää ole  paljon jäljellä ja kuolemahan on mielenkiintoinen kokemus. Uskaltaa ottaa riskejä seurauksia pelkäämättä. So what? Kuollaan tässä kumminkin - ennemmin tai myöhemmin.

Olen kuullut useammasta tapauksesta, energian liikkuminen pelästyttää ja kokija jättää homman siihen. Yksi kaveri harjoitteli ruumiista irtautumista vuoden. Kun osasi, pelästyi ja lopetti.

On uskallettava kokea ennekokemattomia asioita ruumiissaan ja mielessään, vaikka ne olisivat ristiriidassa tämän todellisuuden ja arkikokemusten kanssa. Minusta ne ovat mielenkiintoisia ja osoittavat, että minussa tapahtuu kehitystä.

Kuitenkin varoituksen sana. Kaikki edellä lueteltu tulisi tapahtua vain fyysisen tai henkiopettajan avulla. Täytyy olla ohjauksessa. Muuten tieltä kääntyy polku mielisairaalaan.

Mutta miten prosessin voi laittaa alulle ja mistä oppaita saa ostaa?  Prosessissa tarvitaan vahvaa motivaatiota ja uskoa sekä luottamusta, että kaikki menee hyvin. Ja sitä uskoa koetellaan monta kertaa - uskokaa minua. Hyvä on myös joku ajatusrakennelma, olipa se uskonto, shamanismi tai mikä tahansa. Uskonnoista buddhalaisuus ohjaa parhaiten henkisen kehittymisen tielle. Se on vain ja ainoastaan mielen kehitysmenetelmä.

Kun hiljenee, kuulee enemmän.
                                             
Jos olet avoin, koet kyllä milloin olet tiesi alkutaipaleella. Kukaan ei sinua pakota, sinun on haluttava sitä itse. Apua kyllä löytyy, kun on sen aika.

Minulla ei ole koskaan ollut suoraa yhteyttä henkioppaisiini, onneksi on “löytynyt” välittäjiä - kanavoijia parin korttelin päästä - ja sattumia. Siis sattumia ei ole. Sattumat on henkioppaiden tapa viedä tietä eteenpäin. Kyse on siitä luottaako intuitiosi sattumaan ja seuraa sitä. Itse olen oppinut luottamaan sattumaan, niihin liittyy usein joku vinkki, että huomaa minut.

Lopuksi pieni aiemminkin kertoma juttu sattumista. Valkoinen Veljeskunta otti yhteyttä ja kertoi tukevansa minua. Valkoinen veljeskunta? Mikä ihme se on? En minä vaan tiedä. Ja aivan “sattumalta” hengen ja tiedon messujen eka luento olikin Valkoisesta Veljeskunnasta. YES - se on minulle. Mutta voi, luennoitsija ei tullut paikalla. Oli vähän petetty olo. Kun haahuilin käytävällä tuli vanha ystäväni silmät loistaen ja kertoi aivan mahtavasta Valkoisen Veljeskunnan kanavoinnista samana aamuna. Sattumaako? Ei taatusti ollut. Asian varmisti, se, että paikalla oli myös suojelijani arkkienkelit Gabriel. Oin varma. Viesti on tulossa, kuten sitten tulikin (Bloki :Valkoisen Veljeskunnan kanavointi). Harmittaa vaan kuun muutkaan salissa olleet eivät kuulleet esitystä - minun vuokseni.