web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kaiken kattava energia

Kaiken kattava energia          24.5.17

Henkisen tien tavoitteena on löytää Jumala itsestään. Mutta mikä se Jumala oikein on minun mielestäni? Se on energia. Energia, joka on kaikkialla. Energia joka on myös tunteita ja ajatuksia.

Mikä on energia, kysyin Tai Situ Rinpochelta? ”Se on mielen voima” vastasi hän ja antoi nimen, joka merkitsee valaistumista tässä elämässä.  Tantra-prosessini tavoite on sama. Vaan tulipa liian kova vastus, että pitää odottaa vielä muutama sata vuotta.

Minä eikä monikaan meistä tajua kuinka iso asia on ”mielen voima”. Viime kädessä se ohjaa kaikkea – hyvässä ja pahassa. Jos ajattelet hyvää tapahtuu hyvää ja jos ajattelet pahaa tapahtuu pahaa.

Kristinuskossa puhutaan Kristusenergiasta, se on sama asia. Eikö pyhä henkikin ole energiaa?
Juutalaisista ja muslimeista tämä juttu on taatusti Jumalan pilkkaa mutta ei buddhalaisista ja hinduista. Jälkimmäset jakaisin kahtia. On palvonnallinen ja ritualistinen puoli, jossa ei tavoitella energiaa. Ihmisestä tulee kyllä hyvä ja myötätuntoinen ja se riittää hänelle – ja yhteiskunnalle.  Se on useimmiten polku kristinuskossa ja Islamissa. Se ei hyväksy, että ihmisestä voisi löytyä jumaluus, koska se kyseenalaistaisi kirkon ja yhteiskunnan merkityksen.

Ja sitten on toinen puoli - enegian tavoittelu. Jeesus on kyllä kanavointini perusteella buddhalaisilla linjoilla. Erityisesti buddhalaisuuden ja hindulaisuuden tantrasuuntaukset työskentelevät energian löytymiseksi ja siihen yhtymiseksi - oneness. Se on minunkin tieni.

Miksi meistä tulee jumaluuksia, kun löydämme energian? Siksi, että se on kaiken kattavan energian luonne, joka henkisellä tiellä lannistaa egon ja voimistuu koko ajan. Koemme energiassa luovuuden, viisauden, onnellisuuden, myötätunnon jne, kun egon omat kuvitelmat eivät estä enää energian kulkua meissä.

Sinä ja minä olemme samaa energiaa kuin mänty ja karhu. Yhä useammin me vaimon kanssa huomaamme ajattelevamme samoja ajatuksia, toinen vain sanoo ne ääneen.
Kun olemme samaa energiaa, voimme hoitaa ihmisiä, jotka eivät ole läsnä. Reiki välittää tätä parantavaa energiaa.

Kun olemme yhtä, niin miksi vahingoittaa itseämme terrorilla ja sodilla.

Intiassa syntyneiden uskontojen lisäksi Animismi ja Shamanismi jakavat kaiken kattavan energian käsitteen. Se ei kuitenkaan tapahdu tietoisella tasolla. Uskotaan henkiin energiaan, jotka ovat ottaneet ei materiaalisia tai maallisia muotoja.  ”Hengillä” on vai eri kulttuureissa eri nimiä.

Henki on myös tullut minuun – Karhun henki viime Neljän Tuulen kesäleirillä. Mitäkö koin? En tiennyt, että karhu kutsuttiin edeltävillä rituaaleilla. Tunsinko olevani Karhu? Vaikka murisin kuin Karhu, tunsin vain valtavan energian valtaavan minut. Minun teki mieli murista ja elehtiä kuin karhu. Kun minä kuvittelen rummutuksissa karhun, moni tuntee sen.

Henkilö, joka on päässyt lähelle kaiken kattavaa energiaa, ei tiedä miten hän vaikuttaa ihmisiin. Tai siis tietää, parantavalla ja hyvällä tavalla. Pystyn säteilemään lähelleni myötätuntoa ja rakkautta. Mutta minun vaikutukseni ei ole sidottu paikkaan. Voin auttaa ihmisiä muuallakin. Mutta sitä minun tässä ajassa elävä mieleni ei tiedä. Kuulen vasta jälkikäteen miten olen tullut uniin tai minuun on käsketty ottaa yhteyttä.  Henkisen tien ja egon puhdistumisen myötä minun energiani ja sen säteily ei ole pahaa.

Miten tämä kaikki vaikuttaa minuun? Minä olen edelleen egon vallassa. Turhat ja tarpeettomat ajatukset pyöriin päässä. Ovat kyllä onneksi vähentyneet. Jos osaisin elää tätä hetkeä, ei näitä ajatuksia olisi. Ei tarvitsisi murehtia mennyttä ja tulevaa. Osaan jo mennä energian ajatuksettomaan tilaan, mutta on niin kiva käyttää mielikuvitusta.

Eiväthän ajatukset pois kaikkoa, onhan meidän elettävä täällä.  Henkisellä tiellä tietoisuus kasvaa ja ovathan nekin ajatuksia. Tietoisuus kasvaa siitä, miten me tuhoamme itsemme ja jälkeläisemme monin tavoin. Olemme tietoisia ihmisen tekojen vaikutuksista. Tietoisuuden puute ja oman edun tavoittelu ovat suurimpia ongelmia varsinkin, kun koko talousjärjestelmämme perustuu näille.

Kun Juurilalamani näytti minulle mieleni todellisen luonnon, oli kirkas valkoinen valo ja käsitteettömyys. Kun olemme samaa energiaa, emme tarvitse käsitteitä, kieltä.
Mitä tapahtuisi, jos kristinuskossakin alettaisiin korostaa, että olemme kaikki yhtä, miksi tuhota itseämme ja luontoa? Tuo vihollissotilas on ollut jossain aiemmassa elämässä minun äitini.

Mitä enemmän ihmiset pääsevät lähemmäksi energiaa, sitä parempi paikka maailma on elää. Kuten hyvin tiedämme länsimainen ihminen ei ole valmis luopumaan materialistisesta elämästään. Sehän tuhoaisin koko nykyisen talousjärjestelmän. Se aiheuttaisi alkuvaiheessa paljon nälkää ja kurjuutta. Mutta jos maailma pelastuisi ihmisen aiheuttamalta tuholta, eikö se olisi sen arvoista?

P.S. Henkinen tie on myös fyysinen tie. Vastoinkäymiset, sairaudet kasvattavat, jos ne ottaa opetuksina. Kärsimys on osa elämää, mutta on keinoja päästä siitä eroon sanotaan buddhalaisuuden perusopetuksessa.

Henkisiä teitä on monia. Meditaatio aiheuttaa munkkien aivoissa fyysisiä muutoksia tunnustaa jo tiedekin. Salaisesta buddhalaisesta Tantrasta ei löydy kirjallisuutta. Oma kokemukseni on, että henkisellä Tantran tiellä myös energiakeskukset ja -kanavat puhdistuvat. Energia virtaa vapaasti.

Chakrojen puhdistuminen aiheuttaa sen vaikutusalueella sairauksia. Esim. en ole tehnyt tieten pahaa, mutta ajatellut ja puhunut olen.  Siispä kurkkuchakran kanssa on tehty töitä. Jouduin rajujen tukehtumiskohtauksien vuoksi sairaalaan ja viimeksi poistettiin syövän vuoksi Kilpirauhanen.