web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Aiemmat elämäni

Aiemmat elämäni

Aiemmat elämämme vaikuttavat tässä elämässä monella tavalla - niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Ne voivat haitata tätä elämää tai ne voivat auttaa tässä elämässä. Ne elämät näytetään, jotka ovat tarpeen tässä elämässä. Näistä kerron omien kokemusteni pohjalta.


Puunhakkaajana Egyptissä

En uskonut aiempiin elämiin, kunnes minut laitettiin uskomaan.

Meillä oli energiaharjoitus. Piti piirtää kuva ja antaa sille nimi. Minulle tuli jostain mieleen sana Koha ja annoin sen piirustukselle nimeksi. Piirsin paperille halkaisijan vinosti, kulmasta kulmaan, piirsin kolmion, jonka kärjet yhdistin kolmion sisällä ja muutaman päällekkäisen aaltoviivan. Kaksi eri henkilöä eri yhteyksissä sanoi, että asiahan on selvä, olet asunut aiemmassa elämässä Egyptissä. Halkaisija on Niili, kolmio on pyramidi ja aaltoviiva on aavikko.

Menimme pian sen jälkeen Egyptiin. Luin samalla Sinuhen uudestaan, josko olisin ottanut sieltä Kohan nimen. En ollut ottanut. Kysyin Luxorissa oppaalta, merkitseekö Koha jotain. ”Se on taruolento” hän vastasi.

Kairossa meillä oli tosi hyvä opas. Olimme Gnostilaisessa temppelissä. Buddhalaisena tunnen gnostilaisuuden kovin tutuksi, samat asiat, vain eri nimet. Samoin on Teosofian laita. Mutta asiaan.

Kysyin oppaalta temppelissä, merkitseekö Koha jotain. ”Koha on muutama sata vuotta elänyt puunhakk…..” Hän lopetti puheen kesken sanan.  Hän oli kovasti hämmästyneen ja epäuskoisen näköinen ja sanoi: ”Olet aivan Kohan näköinen, Hän oli parisataa vuota siten elänyt hauska puunhakkaaja, josta vieläkin kerrotaan juttuja”. Totta tai ei, pakko uskoa. Myös se on uskottava miten aiemmat elämät muovaavat fyysistä ulkomuotoa, kuten seuraavassa rabinkin elämässä.

19122018_162122_7.jpg

Muistan vielä yhden Koha-jutun. Koha oli menossa torille. Naapurit kyselivät, mihin Koha on menossa. ”Torille aasia ostamaan” vastasi Koha. ”Mutta Koha, eihän noin sanota” sanoivat naapurit. ”Pitää sanoa: menen torille aasia ostamaan Jumalan Nimeen”. Vähän ajan kuluttua Koha tulee takaisin kovin myrtyneen näköisenä. Naapurit kyselemään:” Miksi olet niin pahoilla mielin Koha?”. ”Minut ryöstettiin Jumalan Nimeen” vastasi Koha.

Tämän elämän tarkoitus oli saada minut uskomaan aiempiin elämiin.

Rabbi

Välillä tässä elämässä minulta kysytään, olenko juutalainen/rabbi, kun näytän siltä. Kuitenkin verenperintöni on satoja vuosia syvällä Etelä-Pohjanmaan mullassa.

Koulussa sain ainekirjoituksesta tasaista vitosta ja kutosta. Kun aloin kirjoittaa uskonnollisia aiheita tuli tasaista kasia ja ysiä. Syynä oli, että äiti raahasi minua jumalanpalveluksiin. Fraasit tarttuivat.

Armeijassa minua kutsuttiin sotilaspastoriksi, vaikka en mitenkään ollut uskonnollinen. Kun Espoon Kulttuurilautakunnan puheenjohtajan tapasin vanhempia taiteilijanaisia, he sanoivat leikillään kahvia tarjotessaan: ”Pastori on hyvä ja ottaa”.  Väitän, että nämä seikat johtuvat aiemmasta elämästäni rabbina. Tässä elämässä jatkunut henkinen tie alkoi jo aiemmassa elämässä.


19122018_161203_4.jpg

Mutta miten löysin rabin elämäni? Olin menossa Pori Jazziin ja minun piti ajaa yöllä takaisin. Ennen Poria keskellä ei mitään seisoi pari tyttöä liftaamassa vastakkaiseen suuntaan. Ajattelin, että olisipa kiva saada liftari illalla kyytiin, ettei väsytä ajaessa. Kun ajoin yöllä kotiin prikulleen samassa paikassa pimeässä, keskellä ei mitään seisoi tyttö liftaamassa. ”Tämä ei voi olla sattuma” ajattelin ja otin tytön kyytiin.

Tyttö katseli minua vähän aikaa ja sanoi: ”Tiedätkö, että olit edellisessä elämässä rabbi Varsovan Ghetossa Toisen Maailmansodan aikaan”. Hän oli pikkutyttö samassa rapussa. Näistä tapahtumista on kirjoitettu kirja ja hän on tavannut kirjailijankin. Olin niin hämmentynyt, etten ottanut tytön yhteystietoja

Koin pian tämän jälkeen unessa kuolemani Ghetossa. Meitä oli muutama ihminen huoneessa, pommi tuli ikkunasta ja räjähti. Minulle tuli voimakas hyvän olon tunne. Mietin unessa, että kuinka minulla voi olla näin hyvä olo, minähän kuolen. Olen jälkeenpäin pyörtynyt ja kokenut aivan saman tunteen. Kuoleman rajalla käyneet ovat kertoneet samasta.

Edellisestä unesta meni ainakin yli 10 vuotta, kunnes tänä syksynä kuolin unessa uudestaan. Nyt uni oli vielä todentuntuisempi. Koin kuoleman tunteen. En osaa kuvailla sitä, se on hyvin kokonaisvaltainen. Ei hyvä, eikä paha. Tunne oli hyvin tuttu, mutta en ollut kokenut sitä tässä elämässä. Mutta olinhan kuollut elämissäni monta kertaa, siksi tuttu.

Seuraavaksi tunnustelin, olenko kuollut. En ensin uskonut, mutta vähitellen totesin, että kyllä minä taidan olla kuollut. Seuraavaksi tuli tunne: mihin nyt? Koin saman valkoisuuden, jonka olin kokenut myös buddhalaisessa mielen todellisen luonnon näyttämisessä.

Tästä elämästä kerrottiin minulle, jotta en pelkäisi vaan ymmärtäisin kuoleman uuden alkuna.

19122018_161110_2.jpg

Sotapäällikkö

Olen varmaan Suomen ainoa buddhalainen yliluutnantti. Kävin kertausharjoituksissa loppuun, eli kuusikymppiseksi asti. Niissä oli kivaa. Olin aina joukkojen johtaja. Näin jatkuvasti sotilasleiriunia, jotka vaivasivat. Mieleni oli kovasti militaristinen. Kylmät väreet kävi vartaloni läpi, kun marssilaulu soi ja joukot marssivat.

Olin uniretriitissä ja kerroin em ongelmasta. Minulle oli aiemmin kerrottu, että olin ollut jossain elämässä menestynyt ja pidetty sotapäällikkö Balkanilla Keski-Ajalla. Vetäjä sanoi, että ota se sotapäällikkö luokalle. Juttele sen kanssa. No minä juttelin. Sanoin, että se elämä on varmasti ollut oikein hyvä, kun se vaikuttaa tässäkin elämässä. Muta en enää oikein pidä ihmisten tappamisesta jne jne. Pyysin, että voisiko hän jättää minut jo rauhaan.

Minulla oli ollut 26 vuotta vakava astma. Lääkitys ja astma loppui seuraavana aamuna. Totta tai ei, minä uskon. Kun paranin vakavasta sairaudesta.

Sotapäällikköhän on aggression ja vihan konsultti, ja ne ovat astman psykosomaattisia syitä.


19122018_162411_10.jpg


Faarao Eknaton

Minulle kyllä on useamman kerran sanottu, että olen elänyt faaraoiden aikaanEgyptissä. Enkelit ovat väittäneet, että olisin ollut farao Ekhnaton (myös Akhenaton), Aurinkofaarao. Hän korvasi Egyptin aiemmat Jumalat auringolla. Itseni on sitä vaikea uskoa.

En näe enkä koe henkioppaitani. Eknatonin hahmo on ainoa, jonka olen kokenut selvästi. Minun on helppo kuvitella, että olen temppelin katolla kirkkaassa auringon valossa.

Kuninkaiden laaksossa on aloitettu Ekantonin hauta. Koin jotain selittämätöntä ja tuttua.

Aurinko on tärkeä monissa uskonnoissa. Ensimmäisen kokemuksen auringosta sain, kun energiaopettajani Jose Lopera vei minut ulos. Käänsi pois auringosta. Piti lausua ”Om” useampaan kertaan ja oma nimi. Ei tapahtunut mitään. Kun kaikki muut olivat tehneet saman harjoituksen, hän otti minut ulos uudestaan, nyt aurinkoon päin. Kuin salama olisi iskenyt. Tuli valtava energia. Sätkin puoli tunti harjoituksen jälkeen, kun ruumiini ei kyennyt vastaanottamaan tätä energiamäärää.

Tämän elämän tarkoitus oli kertoa auringon tärkeys henkisellä tiellä

19122018_161434_6.jpg

Intiaanipoppamies

Neljän Tuulen leirillä tuli vahva tunne, että olin intiaanipoppamies tiipiin edustalla. Vieressä oli järvi ja iso kallio. Tuli tunne, että voi kun minä saisin sen kaiken viisauden, mikä hänellä on luonnosta ja sen hengistä. Kaipasin myös hänen mielensä tyyneyttä.

Illalla menin läheiseen kansallispuistoon. Siellä oli prikulleen saman näköinen paikka, jossa olin nähnyt intiaanin istumassa. Muistelin, että kauan sitten, kun en vielä tiennyt olevani henkisellä tiellä, ajoimme työmatkalla autolla Torontosta Michiganiin. Olin puoli päivää takapenkillä, jonkinlaisessa transsitilassa niin, että matkatoverini huolestuivat. Minulla oli voimakas tunne, että olin asunut intiaanina alueella.

Näissä kahdessa viimeisimmässä elämässä olin kyllä saanut vihjeitä, mutta en oikein uskonut niihin. Varsinkaan Eknatonista en ole paljoa puhunut julkisesti, koska se voidaan tuomita ylisuuren egon harhaksi.  Kuitenkin enkelikanavoinneissa he ovat vahvistaneet ko elämät. On lakattava etsimästä muista sitä suurta, joka on jo itsessä.

Tämän elämän tarkoitus oli löytää luonnon viisaus ja rauha.

Lopuksi

Minulla on vain hyviä kokemuksia aiemmista elämistä. Näin ei tarvitse välttämättä olla, jos on kerännyt aiemmissa elämissä pahaa karmaa. Jotkut kertovat puhdistavansa sukunsa huonoa karmaa.

En ole lähtenyt selvittämään historiallisesti aiempia elämiäni, vaikka ego kovasti haluaisi. En ole nähnyt tarpeelliseksi selvittää niitä asiakirjosta ja paikan päällä.  Siitä ei ole hyötyä tielleni, koska voin tutkia elämiä ja kiinnittyä mairitteleviin asioihin, josta minulla ei ole hyötyä henkisellä tiellä.

Uskon, että henkisellä tiellä meille näytetään aiemmista elämistä vain ne asiat, joista on hyötyä tässä elämässä. Asioita; jotka kaipaavat käsittelyä, asioita; jotka sairastuttavat, asioita; jotka estävät mielen puhdistumista, eli asioita; jotka auttavat tässä elämässä.