web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Syvällä minussa

Syvällä minussa                               20.5.19

Aluksi vähän kertausta muista jutuistani. Tantrassa koetaan yhdessä ihmiselämässä sama, kuin muut kokevat kymmenissä, ellei sadoissa elämissä. Eli tie on rankka. Onneksi tälle tielle ei voi lähteä ilman opettajan valtuutusta. Siksi uskallan siitä kirjoittaa.

Kun koko mielen perusrakenne muuttuu, ei ole mitään mihin turvautua, siksi tarvitaan opettajaa. Tiibetissä prosessi vaatii ehdottomasti paikallaolevan opettajan, koska tiedän prosessista täällä mielisairaalaan joutuneita. Prosessi on salainen – siitä ei ole opetuksia, eikä kirjoja, eivätkä lamat halua puhua siitä. Olen ollut täysin tyhjän päällä ja vain odottanut mitä minussa seuraavaksi tapahtuu. Tämä juttu kertoo hylätyksi tulemisen tunteesta ja sairauksien ryöpystä.

Oman energiaprosessini aloitti energiaopettaja Juan Lopera. Tantraksi sen muutti Tai Situ Rinpoche voimansiirrolla Sherablingin luostarissa Intiassa. Sain häneltä nimen, joka merkitsee valaistumista yhdessä ihmiselämässä. Ringu Tulku Rinpoche jatkoi vierailuillaan täällä voimansiirtoja.

Meillä piti olla tänä keväänä enkelitapaaminen, mutta enkelit peruuttivat sen. Olen kuulemma itse itseni paras opettaja. Juurilamani Lama Rabsang oli aina ennen ylitsevuotavan ystävällinen, kun tapasimme. Nyt hän vain moikkasi lyhyesti ja ilmeettömästi. Ringu Tulku peruutti tulonsa Suomeen. Myös shamaaniopettajani Charles käyttäytyi samoin kuin juurilamani.
Ovatko opettajat hylänneet minut? Olenko minä väärällä tiellä? Tällaisia egon tunteita syntyi. Katkeruutta, minut on jätetty yksin. Mutta jos olen väärällä tiellä, olisihan se minulle sanottu.

Kaiken lisäksi Espoon teatterin kannatusyhdistyksestäkin puheenjohtaja kehotti eroamaan viimeisestä luottamustoimestani (koska halusin suojella Espoon Kulttuurikeskuksen), vaikka meillä oli hyvät välit ja sain paljon kiitosta tiedottamisestani Ihmettelin tapaa, jolla ero tapahtui. Minulla on ollut luottamustoimia yhtäjaksoisesti 40 vuotta. Tajusin, että nyt on aika alkaa kiinnittää huomio ja energia vain itseen.

Olen vaiheessa, jossa ulkopuoliset eivät enää voi auttaa.  Olen vaiheessa, jossa tiedän mitä tehdä, vaikka se onki h-vetin raskasta. Kun muutokset aiemmin veivät jopa vuosia, on prosessi nyt nopeampi, mutta ei suinkaan helpompi. Uskon, että minulla olisi valmiudet valaistua. Taitaa vain olla niin, että tämä kroppa ei kestä tarpeeksi kauan.

Minulla ei ole ollut pysyvästi paikallaolevia opettajia.  Henkiopettajien ohjaus (”sattuma”) on ollut vahva, vaikka minulla ei ole suoraa yhteyttä heihin. Itsessä on tapahtunut suuria muutoksia, mutta en ole tiennyt missä olen ja mihin olen menossa? Lama Rabsang sanoi vuosia sitten: ”Odota vaan, kyllä kaikki menee hyvin”.  Minun on itse vaan käytävä läpi tämä tie, mentävä syvälle itseen. Enkelitkin koko ajan hoki: ”Jussille ei saa selittää, sen on tajuttava itse”. En ole saanut juurikaan suoraa apua henkioppailtani, enkä ole kyllä hirveästi pyytänytkään, muuta kuin pahimpina sairauden hetkinä. Kun minun on kaikki tämä läpikäytävä, miksi pyytää helpotusta?

Tantran tiellä tarvitaan vahvaa uskoa (tiehen ja päämäärään) ja motivaatiota, varsinkin jos ei ole läsnäolevaa fyysistä opettajaa. Itse olen noussut monta kertaa epäilyksen syvistä syövereistä. Vaikka on kuinka paha olla, on vain uskottava, että joskus tämä loppuu. 20 vuotta on jo mennyt prosessissani.

Miksikö minä olen tällä tiellä?

En tiedä, muta kuvittelen seuraavaa. Olin edellisessä elämässä Rabbi (näytän edelleen siltä), eli henkisellä tiellä. Kokemalla Rabin kuoleman tässä elämässä, yritän voittaa kuoleman pelon. Vanhempani olivat körttejä ja vietin jumalanpalveluksissa lukemattomia sunnuntaita. Minulla on tutkijan koulutus ja ammatiltani olen kehittämispäällikkö. Yritän suhtautua mielenkiinnolla kaikkeen mitä minussa tapahtuu – tosin sairauksiini en suhtaudu aivan hirveän suurella mielenkiinnolla 12

Olen kiinnostunut ihmisestä, lukenut paljon psykologiaa. Kun kotona on psykologi antaa se jonkinlaista turvaa, kun koko luonne muuttuu, ettei putoa aivan tyhjän päälle.

Mikä on oloni nyt?

Siihen on aika vaikea vastata sanoin. 20 vuoden väsymys. Nukun paljon ja syvästi. Oletan, että siihen on monta syytä. Olen muutoksessa myös fyysisesti ja se väsyttää. Käsittelen vanhoja muistoja ruumiissani ja se väsyttää. Enkelit ovat suoraan sanoneet, että aivojani rukataan ja sain moneksi kuukaudeksi puhevaikeuksia. Minusta tuntuu, että aivopesu jatkuu.
Intuitio (yhteys kaiken kattavaan tietoisuuteen) pelaa yhä paremmin. Olen enemmän energiatilassa ja muutan sitä nyt rakkauden suuntaan. Se on meditaation avulla saavutettava oleva tila. Myös muut harjoitukset auttavat, mutta niitä en ole juurikaan tehnyt – vain kuolemaan liittyvää Powa-harjoitusta. Homma etenee muutenkin.

Energiatilassa ajatukset kaikkoavat. Puhuminen onkin aivan yliarvostettu ominaisuus. On vain tässä tilassa ja ajassa. Liikkuu hitaammin, kokee ympäristönsä syvällisemmin. Se on vähän painostava mutta hyvä tila. Pyrin olemaa tässä tilassa mahdollisimman paljon.

Se on kyllä kovasti vaikeaa. Mutta osaan jo pysäyttää ajatukset, etteivät ne jatku. On hämmästyttävää, miten viha ja katkeruus ovat minulla olleet keskeisiä tunteita ja ihmisillä yleenäskin. Olen tästä kertonut aiemmin.

En koe energiaa aivan yhtä herkästi kuin monet muut. Olen kyllä oppimassa siihen. Henkisen voimakkaan energian kyllä tunnistan ja vallitsevan ympäröivän energian.

Henkisen tien ominaisuus on, että viisaus, rakkaus, luovuus, onnellisuus jne lisääntyvät.  Ne ovat jo sinussa egon kätkeminä. Kun ego vie kaiken energian, ei em. ominaisuuksille liitä virtaa.

Parhaat opettajat ovat olleet neljä kappaletta alle 9 vuotiasta villiä lastenlasta. Syntyivät minun kannalta aivan oikeaan aikaan - olipa itsekkäästi ajateltu!

Muutos itsessä on ollut niin hidas, ettei sitä itse huomaa. Nyt ehkä havaitsen  paremmin, miten olen muuttuut.

Sairauksia

En osannut etukäteen ajatella kuinka fyysinen tämä prosessi on.  Se varmaan johtuu kovasti päästä, on laitettava kova kovaa vasten, että muutos tapahtuu. Tai Situn tapaamisen jälkeen on ollut rajuja tukehtumiskohtauksia, 4 eri syöpää, nytkin ihosyöpä tutkinnassa, pari edellistä ihosyöpää parannettiin tänä talvena. Samoin muutama vanha sairaus ystävällisesti palasi elämääni tänä keväänä, luulin jo päässeeni niistä eroon. Sairaanhoitajan suosittama ylilääkitys (”se on niin mieto lääke”) poltti auringossa naamani, kun ihosyöpää tutkitaan.

Sairaudet liittyvät chakrojen puhdistumiseen, mitä enemmän ongelmia, sitä pahempia tauteja – kiitos vaan. Onhan tässä joutunut monesti miettimään kuolemaa. Vika on kyllä minunkin, kiinnitän ruumiiseeni liikaa huomiota. Sairaudet ovat keskeisiä elämässäni. Yritän siirtää ne taka-alalle. Ne ovat olemassa, mutta eivät hallitse elämääni. Minulla on käsitys, että tämä on ”viimeinen taisto” – siis en aio kuolla, vaan tämä harjoituksen jälkeen en enää tarvitse näin rankkoja harjoituksia. Siksi teen kaikkeni, että muutos tapahtuu.

Vähän on välillä tunne, että harjoitus oli hyvä, mutta potilas kuoli. Jos tapaan vielä Tai Situn, aion sanoa: ”kiitos näistä helvetillisistä vuosista, olipa hyvä harjoitus”.

Minne menossa?

En tiedä, olenko menossa kohti valaistumista. On jotenkin sellainen tunne, että valaistumista pidetään aivan huikean tilana, johon vain hyvin harva ihminen pääsee, monta elämää kestäneen ja syvän henkisen tien seurauksena. Kuvittelemme, että valaistunut liikkuu ei-fyysisesti ajassa ja paikassa. No- varmaan liikkuvatkin, mutta kai vain harva. Buddhalaisuudessahan on 10 valaistumisen astetta.

Minulla on sellainen käsitys, että minulle on annettu näillä kirjoituksilla tehtäväksi  ”maallistaa” valaistumista. Buddha kuoli samasta syystä. Jokaisella on valaistumisen mahdollisuus. Minä uskon vanhaan sanontaan ”Ennen valaistumista hän hakkaisi puita ja valaistumisen jälkeen hän hakkasi puita”.

Itsekin olen kuvitellut suuria, kun valaistun. Sanotaan, että valaistuu, kun ei pyri valaistumaan. Minua onkin moitittu, että pyrin liikaa. Ja vaikka en valaistuisikaan, olen ihmisenä paljon tasapainoisempi, viisaampi, luovempi, rakastavampi, onnellisempi jne jne. Se riittää.

Se tila jossa nyt olen, on energian tila. Se varmaan vielä muuttuu, mutta nyt olen tässä. Osaan levittää jumalista energiaa, hyvänolon energiaa.  Seksuaalienergia välillä ryöpsähtelee ja aiheuttaa väärinkäsityksiä aikeistani. Erityisesti energiani toimii, kun on pyhä toimitus - rituaalista muodostuu syvempi. Minulle on kerrottu, että energiani auttaa myös musiikkiesityksissä ja esim. teatterissa. Energia vie esiintyjät syvemmälle ja esityksestä tulee parempi.  Taiteilijat vaistoavat tämän energian hyvin.

Ihmiset haluavat halata kun saavat siitä hyvän olon. Äiti Amma purskahti halauksessamme nauramaan ja tönäisi olkapäästä tyyliin "mitä sinä täällä teet".  Ehkä hän on esikuva tielleni.

Olen jo pitänyt yhden onnistuneen energia-meditaatio-rummutussession. Ehkä jatkossa tulee lisää, kun olen selättänyt viimeisimmän syöpäni ja muut palanneet sairaudet. Enkelit kyllä kertoivat, etten saisi itse valita tehtävääni tässä elämässä, vaan se näytetään minulle. Sen odotuksessa hyvää kesää!