web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Energia

Energia                                                                 8.6.21

Sana ”energia” on yhä useammin osa jokapäiväistä kielenkäyttöämme. ”Sillä ihmisellä oli huono/hyvä energia”. Tai ”se ihminen levitti hyvää energiaa”. Tai ”se ihminen on energiasyöppö”. ”Se ihminen on energinen”. Jne, jne.

Mutta mitä energia on? Fysiikka sanoo, että kaikki on energiaa. Kvanttifysiikka sanoo, että energia on kaikkialla. Niin sanovat monet uskonnotkin. Olen aiemmissa jutuissani listannut miten monet uskonnot jakavat tämän käsityksen. Ne kutsuvat tätä energiaa yhteiseksi tietoisuudeksemme. Niin kutsuvat jotkut kvanttifyysikotkin, vaikka tieteellistä näyttöä ei vielä ole. Tai kyllä on. Johanna Blomqwistin kirjassa ”Hypertodellisuus” luetellaan ilmiöitä (esim. kaukohoidot, kaukovaikuttaminen), joita tiede ei ole osannut selittää tähän mennessä. Nyt Kvanttifysiikka tarjoaa ratkaisua – kaikki on yhtä, olemme yhteydessä toisiimme.

Energia voimistuu, kun monet ihmiset toimivat saman suuntaisesti, kuten yhteinen rukous, yhteinen meditaatio. Hyvä esimerkki on rummutus. Jos osanottajat soittavat eri tahtiin, he kumoavat toistensa energiaa. Jos he soittavat samaan tahtiin, energia voimistuu ja ihmiset saavat paremman matkan.

Energian voimistamiseenhan pyrkii moni henkinen asia. Se on aiheena työpajassani Pohjoismaisessa shamaanitapahtumassa elokuussa. Työpajassa opetan aistimaan energiaa. Energia on usein hyvin hienovaraista ja mielikuvituksen avulla olen pyrkinyt oppimaanenergian aistimista. Enemmistö meistä, ei tähän varmaan opi koskaan. Olemme menettäneet esi-isiemme taidon. He olivat yhtä luonnon kanssa.

Minulla on voimakas Karhun energia, mutta aistin edelleen huonosti ympärillä olevaa energiaa. Vaikka en aisti ehkä energiaa, niin vaistonvaraisesti kunnioitan pyhiä paikkoja, joissa on vahva energia.  Myös toisen suru tulee kyllä aina läpi, vaikka en tietäisi kenen surua tunnen.

Neljän Tuulen 20 v leirillä Karhu tuli minuun tosi voimalla. Tärisin ja tutisin. Kuulemma murina oli aivan Karhun murinaa.  Käytin alussa mielikuvitusta Karhunkin tuntemaan oppimisessa. Kun vieressä olleet tuvalaiset shamaanit alkoivat tehdä kunnioittavia eleitä, oli pakko uskoa, karhu se on.

Kun puhuu energiasta, on pakko mainita tietysti energiakanavat ja -keskukset – chakrat. Minulla henkinen tie on ollut niiden puhdistamista ja se on raskas prosessi, kuten olen kertonut, syöpiä tms. Energia ei kulje ihmisessä, jos kanavat ovat tukossa. Itse käytän paljon Kruunuchakraa energian vastaanottamisessa. Ainahan sanotaan, ettei hoitotyössä saa käyttää omaa energiaa. Kun päästän energian itsessäni vahvaksi, sen kyllä tuntee ulkopuolinenkin. Halauksiani halutaan, niistä tulee hyvä olo. Aivan kuten Äiti Amman halauksista. Hänhän purskahti raikuvaan nauruun ja tönäisi minua leikillisesti olkapäähän, kun yritin saada halausta: ”Mitä sinä täällä teet?”

Hindulaisuudessa Brahman edustaa kaiken kattavaa tietoisuutta. Buddhalaisuudessa salainen Tantra-prosessi on puhdas energiaprosessi, näen kaiken energiana. Hindulaisuudessa on vastaava prosessi. MUTTA, kun tiedemiehet saapuivat Intiaan, he näkivät vain energian seksipuolen ja se on vaikuttanut Länsimaissa Tantran käsitteeseen. Seksuaalisuus on elämän voimaa, sanoi opettajani Charles. Mutta se on vain yksi osa energiaprosessia. Siksi nunnat ja munkit ovat selibaatissa, muuten tulisi aika kovat orgiat. Kun kanavat ovat puhtaat, kaikki tunteet kulkevat paremmin ja voimistuvat.

Henkisen tien päässä on valtava hyvän olon energia, joka säteilee. Lamani mukaan se on tunne, joka tulee perjantaina raskaan työviikon jälkeen, kun ojennut sohvaan lepäämään, jotain hyvää juotavaa kädessä (no, juotavaa hän ei sanonut). Hän ei ollut ollut lännessä vielä kauaa, koska toinen hyvän olon tunteen esimerkki koski vessassa käyntiä. Yritän antaa hyvälle ololle itsessäni vallan, korvata egon halut.

Henkistä energiaa voi nostaa monin tavoin. Komeat kirkot ja temppelit ovat hyvä esimerkki. Ne luovat oikeaa harrasta tunnelmaa. Samoin rituaalit, meditaatio, rukoukset, laulut jne jne pyrkivät samaan ja vaikuttavat aivoihin.  Minun maailmassani ne eivät ole Jumalan vaan minun kunniakseni, jotta löydän helpommin Jumalan itsestäni.

Shamaanin asu, rituaalit, rummutus pyrkivät samaan. Mutta vielä enempäänkin. Hän saavuttaa yhteyden toiseen todellisuuteen ja tuo tietoa ja apua. Itsekin pääsen jo transsiin, mutta on jarrut vielä päällä, etten pääse eteenpäin.

En vielä paljasta miten nostan energiaa työpajassani elokuussa. Käytän saman aikaisesti vastaanottajan monia aisteja. Mitäpä energian nousemisesta on osanottajille hyötyä? Yritän näyttää hartaan meditatiivisen mielentilan, johon voi pyrkiä. Sitä en tiedä onko se portti toiseen todellisuuteen. Rummutuksissa voi näin ollakin.

Henkinen tie etenee usein niin, että näytetään seuraava taso, jolle tulee pyrkiä. Samaan tilaan pääsee myös ilman energiaa, kun löytää rauhan itsestään.

Pyhät miehet (joihin en kuulu) ovat fyysisesti hitaita. Olen kärsinyt 20 vuotta loputtomasta väsymyksestä. Jos jotain pitää tehdä, tapahtuu se kofeiinipillerin voimalla. Aina mielen tulee ajatus, että onko tämä henkinen tie huuhaata ja olen vain vakavasti sairas. Kerran kerroin tiestäni psykiatrille sairaalakäynnin yhteydessä. Hän määräsi vuoden psyyken lääkityksen, jota en ottanut. Siis mitä minä yritän sanoa?

Ruumiimme on irtaantunut niin energian kokemisesta, että voimaksa energia rasittaa fyysisesti, kehomme ei kestä sitä. Charlesin mukaan keho omaksuu yhä hienompia energiatasoja.

Kun energia vyöryy, normaali elämä muuttuu hankalaksi, luostari olisi parempi paikka, kun ei tarvitsisi selvitä jokapäiväisistä askareista. Ja kun koko perusluonne muuttuu, tuntuu, että on tyhjän päällä ja stressaa tyhjänpäiväisiä asioita. Mutta se mikä on varmaa, tästä on tie vain ylöspäin.


Juhani Hakala
Ristiaallokonkatu 4 B 63
02320 Espoo
0505521513