web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailuJuhani Hakala
Ristiaallokonkatu 4 B 63
02320 Espoo
0505521513

----- Alkuperäinen viesti -----

Helsingin Sanomen Kulttuuri- ja kaupunkitoimituksiin

Hei

Kommentteja pariin juttuunne. Tapiolasta tule eniten kaavavalituksia. Se johtuu projektinjohtaja Antti Mäkisestä, joka ei tippakaan kuuntele asukkaita. Tapiolan Killan tilaisuudet ovat olleet todella tulikivenkatkuisia: Mäkinen vastaan asukkaat. Lisää tietoa saa Tapiolan Killasta erityisesti puheenjohtajalta.

Itse hallitsen teatteri- ja kulttuurikeskusasian. Kerrotte lehdessä, että Kulttuurikeskuksessa on arkkitehtuurikilpailu. Siinä on sellainen pieni nyanssi, ettei kilpailijoille ole kilpailuohjeissa (www.espoo.fi/kulttuuriaukio) kerrottu, että alue on toimenpidekiellossa ja sitä on haettu suojeltavaksi.

Liitteenä on Mielipidesivullenne lähettämäni juttu, sekä arkkitehtiliitolle osoittamani muistio. Ne menivät myös Kulttuuritoimitukseen. Juttunne oli siltä osin puuteellinen, että hotelliin liittyvä ja kilpailualueella oleva Marimekkotalo aiotaan purkaa. Asiassa on paljon muutakin sotkua, mikä ilmenee muistiosta.

Mikäli aiotte tehdä jutun aiheesta, kerron lyhyesti yhdestä Tapiolan Casesta. Minulle on kaikki tositteet tallella, jos aiotte tehdä jutun.

Laadin Espoon Kulttuuriseuran nimissä ja arkkitehti Sipisen aloitteesta Kulttuurikeskuksen ja sen ympäristön suojeluhakemuksen 5/2016. Kaupunginhallituksen jaosto päätti kesäkuun alussa ko alueen rakentamisesta, koska jäsenille sanottiin, ettei mitään hakemusta ole olemassa. Hakemus ”löytyi” pari tuntia päätöksen jälkeen Elyn kirjaamon pöydältä. Nolo kirjaaja pyyteli kovasti anteeksi.

Valitimme Ympäristöministeriöön. Kirjallisen vastineen mukaan Ely kadotti hakemuksen suljettuun tilaan. Ympäristöministeriö ei millään suostunut tekemään päätöstä asiasta. Neljän patistuksen jälkeen ja uhkailemalla hallinto-oikeudella huomautuskirje tuli vihdoin yli vuoden päästä.

Suojelluksi haetulle alueelle tulee antaa toimenpidekielto hakemuksen käsittelyn ajaksi, jos aluetta uhkaa purkaminen. Mäkinen ilmoitti, että Kulttuurikeskuksen Keskusaltaan puoleinen seinä revitään. Ely kieltäytyi antamasta toimenpidekieltoa. Oli pakko kysyä taas ministeriöltä, tulkitseeko Ely-keskus lakia oikein. Ei tulkitse. Toimenpidekielto annettiin 3/2017. Syy viivytykseen oli, että päätös hakemukseen tulee antaa viimeistään 2 vuotta kiellon julistamisen jälkeen. Asiaa haluttiin lykätä, että Kulttuurikeskusta olisi ehditty purkaa. Arkkitehtuurikilpailun voittaja julistetaan 1/2019. Tällöin ei vielä tiedetä, suojellaanko Kulttuurikeskus vai ei.


Juhani Hakala
Ristiaallokonkatu 4 B 63
02320 Espoo
0505521513

Liitteet:
Tiedosto  SAFA.docx / Microsoft Word -asiakirja    172K
Tiedosto  Arkkit. kilp.docx / Microsoft Word -asiakirja    15K